Preşedinţia: Băsescu a fost informat de miercuri despre situaţia răpirilor din Algeria

de A.M.P    |    17 Ian 2013   •   15:00
Preşedinţia: Băsescu a fost informat de miercuri despre situaţia răpirilor din Algeria Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a fost informat de miercuri despre situaţia răpirilor din Algeria, Preşedinţia ţine legătura cu celula de criză constituită la nivelul MAE, iar şeful statului este informat în permanenţă despre situaţia răpiţilor, susţine purtătorul de cuvânt al preşedintelui.
   
"Domnul preşedinte Traian Băsescu a fost informat de ieri despre situaţia răpirilor din Algeria. Administraţia Prezidenţială ţine legătura în permanenţă cu celula de criză constituită la nivelul MAE, iar domnul preşedinte este informat în permanenţă despre situaţia răpiţilor", a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, citat de Mediafax.
   
MAE confirmă că printre ţările cu cetăţeni reţinuţi ostatici în evenimentele din Algeria se află şi România, potrivit autorităţilor algeriene, şi a anunţat că ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat pentru a se stabili cea mai bună formă de cooperare.
   
"În legătură cu evenimentele derulate în Algeria, aş vrea să vă informez că în cursul dimineţii de ieri Ambasada României la Alger a informat Centrala MAE cu privire la desfăşurarea unor evenimente de tip armat în zona de Est a Algeriei, la frontiera cu Libia, unde se află un complex petrolier operat de o companie multinaţională. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat că un număr neprecizat de cetăţeni din mai multe state, printre care şi România, angajaţi ai companiei, sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat", a spus Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE.
   
Urmare a informării primite de la Alger, ministrul Afacerilor Externe a decis constituirea la nivelul MAE a celului de criză care se află în contact permanent cu autorităţile române competente, a mai spus oficialul român.

Parteneri
x close