Antena 3 CNN Actualitate Președinția, reacție în scandalul acestor zile: „Statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan”

Președinția, reacție în scandalul acestor zile: „Statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan”

Președinția, reacție în scandalul acestor zile: „Statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan”
de S.T.    |    19 Apr 2018   •   10:02

Ministrul Culturii a transmis miercuri, 18 aprilie, Administrației Prezidențiale, o propunere de decorare post mortem a doamnei Ionela Prodan cu Ordinul „Meritul Cultural”, care este analizată de către Cancelaria Ordinelor.

Statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan, care a fost distinsă deja în anul 2004 cu Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Comandor, categoria F - „Promovarea culturii", „pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare" (Decretul nr. 38/2004). De asemenea, în anul 2002, doamna Ionela Prodan a fost decorată pentru servicii excepționale aduse țării cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios", Clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească şi universală" (Decretul nr. 977/2002), cea mai înaltă distincție care îi putea fi conferită. În ceea ce privește Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Comandor, amintim faptul că acesta a mai fost acordat unor personalități precum actorii Ovidiu Iuliu Moldovan, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Adrian Pintea, muzicienii Ana-Felicia Filip şi Dan Mizrahy, artiştii plastici Ioan Nemţoi, Cornel Brudaşcu şi Florin Ciubotaru, istoricii Panait I. Panait şi Eugen Denize”, transmite președinția.

Codrin Ştefănescu a susţinut că ultima dorinţă a Ionelei Prodan a fost de a primi o medalie din partea Ministerului Culturii.

Demersul s-ar fi blocat însă la Palatul Cotroceni, care ar fi retrimis solicitarea la minister, cerând mai multe informaţii.

Ministerul Culturii și Identității Naționale i-a acordat diploma de merit pentru întreaga activitate în anul 2017 artistei Ionela Prodan.

„În ceea ce privește sistemul naţional de decoraţii al României, conform legii în vigoare (LEGEA nr.29 din 31 martie 2000), acesta este atributul Administrației Prezidențiale”, a informat ministerul.

Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit luni la Spitalul de Urgenţă Elias.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un nou val de praf saharian vine peste România
x close