Antena 3 CNN Actualitate Preşedinţii Camerelor şi liderii grupurilor discută miercuri legat de Avocatul Poporului

Preşedinţii Camerelor şi liderii grupurilor discută miercuri legat de Avocatul Poporului

Preşedinţii Camerelor şi liderii grupurilor discută miercuri legat de Avocatul Poporului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Iul 2012   •   17:56

Preşedinţii celor două Camere şi liderii grupurilor parlamentare se vor întâlni, miercuri, la ora 12.00, pentru a discuta situaţia Avocatului Poporului, a anunţat, marţi, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.
   
Zgonea a spus că va fi o şedinţă informală între preşedinţii celor două Camere şi liderii grupurilor parlamentare pentru o soluţie în legătură cu Avocatul Poporului.
   
Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a precizat că va spune punctul de vedere al democrat-liberalilor, inclusiv faptul că până la depunerea jurământului de către noul Avocat al Poporului trebuia să rămână fostul Avocat al Poporului.
   
Conform proiectului raportului CE privind MCV, CE face o serie de recomandări care vor rezuma reformele specifice de care este nevoie pentru a se menţine progresul înregistrat sub MCV. Una dintre măsurile vizate în acest proiect de raport se referă la numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul tuturor partidelor, printr-un proces obiectiv şi transparent, care să conducă la selectarea unei personalităţi cu o autoritate, integritate şi independenţă necontestate.
     
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close