Antena 3 Actualitate Prețul carburanților a explodat! Pragul de 7 lei va fi depășit

Prețul carburanților a explodat! Pragul de 7 lei va fi depășit

de Valentina Vasile    |    28 Ian 2022   •   14:23
Prețul carburanților a explodat! Pragul de 7 lei va fi depășit
Sursa foto: getty images

Prețurile carburanților cresc în continuare cu o viteză alarmantă. În mai puțin de o lună, prețurile benzinei și motorinei s-au scumpit cu 80 de bani. Iar analiștii economici avertizează ca în doar câteva luni pragul de 7 lei va fi depășit.

La 1 ianuarie prețul mediu al unui litru de benzină era de 6.16 lei, iar pentru motorina - 6.11 lei/litru. Astăzi, prețul mediu pentru benzină a ajuns la 6.63 lei/litru, iar pentru motorină - 6.57 lei/ litru.

Comparativ cu luna trecuta, prețul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 9.8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 29.5 lei mai mult decât în urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 8.8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 26.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Astăzi, cel mai mare preț pentru benzina standard este de 6.86 lei/litru, iar motorina standard - 6.68lei/litru. Benzina superioară a ajuns însă la 7.51 lei/ litru, iar motorina superioară - 7.17lei/ litru.

Analiștii economici spun că prețurile vor continua să crească și preconizează că, în doar câteva luni, litrul de carburant standard va sări de pragul de 7 lei.

Toate aceste scumpiri au fost provocate de cotațiile petrolului, care au depășit pragul de 90 de dolari/baril pentru prima dată în ultimii 7 ani, dar și din cauza faptului că accizele au fost majorate de către Guvern în cazul carburanților, încă de la începutul anului. 

 

×
Subiecte în articol: carburanti benzina motorina

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close