Antena 3 CNN Actualitate PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂ. Cât costă litrul de benzină și cel de motorină începând de astăzi

PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂ. Cât costă litrul de benzină și cel de motorină începând de astăzi

PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂ.Companiile petroliere au ieftinit benzina şi motorina cu 32 de bani pe litru, începând de miercuri, 1 ianuarie, ca urmare a eliminării supraaccizei aplicate carburanţilor.

PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂ. Cât costă litrul de benzină și cel de motorină începând de astăzi
01 Ian 2020   •   14:38

PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂPotrivit datelor postate pe Monitorul Preţurilor Carburanţilor, aplicaţie realizată de Consiliul Concurenţei, benzina standard în staţia Petrom Drumul Taberei costă 5,24 lei pe litru, în staţia Lukoil Lujerului - 5,24 lei pe litru, MOL Lujerului - 5,27 lei pe litru, iar la Rompetrol Ghencea - 5,3 lei pe litru.

PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂ Totodată, motorina costă 5,5 lei pe litru la Petrom Drumul Taberei, 5,5 lei pe litru la Lukoil Lujerului, 5,4 lei pe litru la MOL Lujerului şi 5,51 lei pe litru la Rompetrol Ghencea.

PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂ Preţurile diferă cu plus/minus 10% de la o benzinărie la alta.

PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂ Supraacciza a fost eliminată

PREȚ BENZINĂ și MOTORINĂ La începutul lunii decembrie, Parlamentul a aprobat eliminarea supraaccizei la carburanţi începând cu 1 ianuarie 2020, ceea ce ar fi trebuit să ducă la o ieftinire de 45 de bani.

Însă acciza micşorată în Parlament era mai mică decât pragul minim impus de Comisia Europeană, astfel că Ministerul de Finanţe a publicat, pe 31 decembrie, valori mai mari pentru accizele aplicate în anul 2020. În plus, acciza a fost indexată cu inflaţia.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close