Antena 3 CNN Actualitate Prețul cărnii de miel a scăzut în Sâmbăta Mare. Cât a ajuns să coste kilogramul | Ăsta e prețul corect

Prețul cărnii de miel a scăzut în Sâmbăta Mare. Cât a ajuns să coste kilogramul | Ăsta e prețul corect

Anul acesta avem cel mai scump Paşte din ultimii 18 ani. Pensionarii au ajuns să împrumute bani, ca să facă faţă preţurilor exagerat de mari şi să aibă ce să pună pe masa de Paşte.

Prețul cărnii de miel a scăzut în Sâmbăta Mare. Cât a ajuns să coste kilogramul | Ăsta e prețul corect
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2022   •   11:02

Un kilogram de carne de miel ajunsese să coste între 55 şi 60 de lei kilogramul, cu 35% mai mult față de anul trecut. Cei care voiau cotlet dădeau peste 62 de lei pe kilogram.

Însă în Sâmbăta Mare, prețurile au scăzut până la jumătate.

”Ăsta e prețul corect al cărnii de miel! Deci, care a fost adaosul atunci când se vindea carcasa cu 55 lei per kg?” Scriu cei de la Asociatia Pro Consumatori.

Carnea de miel, un lux de Paşte: Românii îl cumpără în rate

Cam 300-400 de lei spun românii că vor cheltui, în medie, pentru bucatele de Paşte, iar cei cu situaţie financiară dificilă pot cumpăra carnea de miel în rate. 

Anul acesta, mielul de Paşte intră în categoria produselor de lux. Este atât de scump, încât puţini români îşi permit să cumpere. 

"M-am împrumutat şi mi-am cumpărat miel. La următorul salariu, îl achit în două rate. M-am împrumutat 400 lei", spune o româncă.

×
Subiecte în articol: miel Paste
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close