Antena 3 CNN Actualitate Preţul biletelor de metrou ar putea creşte în 2013

Preţul biletelor de metrou ar putea creşte în 2013

Preţul biletelor de metrou ar putea creşte în 2013
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Dec 2012   •   09:09

Preţul biletelor de metrou ar putea creşte în 2013 cu 5%, a anunţat directorul Metrorex, Aurel Radu. Măsura este necesară pentru a actualiza tariful cu nivelul inflaţiei.

Radu a mai adăugat că anul viitor Metrorex va avea nevoie de 600 de milioane de lei pentru finalizarea unor proiecte, între care montarea unor lifturi pentru persoanele cu handicap, lucrări la Magistrala 4 şi continuarea lucrărilor la proiectul Magistrala 5 - Drumul Taberei - Pantelimon. În 2013, Metrorex intenţionează să înceapă şi construcţia magistralei 6, cea care va face legătura cu aeroportul Henri Coandă.

"Metrorex ia în calcul o eventuală majorare a tarifului călătoriilor în 2013 cu 5%, actualizarea tarifului cu valoarea inflaţiei. De asemenea, societatea noastră intenţionează să păstreze acelaşi număr de angajaţi şi in 2013", a declarat Aurel Radu.

Totodată, directorul Metrorex a mai anunţat că pentru 2013 vor fi solicitate circa 600 milioane lei, cu 29 de milioane mai mult faţă de anul trecut, când au fost cerute în cadrul proiectului de buget 571 milioane lei. Suma va fi necesară pentru finalizarea unor proiecte precum: asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi (montarea lifturilor), modernizarea instalaţiilor electrice pe Magistralele 1, 2 şi 3, .

Pentru anul viitor, Metrorex plănuieşte şi startul proiectului Magistrala 6 care va face legătura între Aeroportul Henri Coandă şi reţeaua de metrou.

Cu privire la anul care se încheie, Aurel Radu a afirmat că investiţiile au fost direcţionate către "acţiuni cu prioritate maximă".


×
Subiecte în articol: scumpire Metrorex
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close