Antena 3 CNN Actualitate Preţul cartofilor e la pământ. Kilogramul se vinde la un preţ de zece ori mai mic, faţă de anul trecut

Preţul cartofilor e la pământ. Kilogramul se vinde la un preţ de zece ori mai mic, faţă de anul trecut

Preţul cartofilor e la pământ. Kilogramul se vinde la un preţ de zece ori mai mic, faţă de anul trecut
08 Mai 2012   •   22:17

Preţul cartofilor e la pământ. Anul trecut pe vremea asta, producătorii braşoveni vindeau kilogramul de cartofi chiar şi cu doi lei, în timp ce acum aceeasi cantitate se vinde la un preţ de zece ori mai mic.

Braşovenii au ajuns să dea pe un kilogram de cartofi atât cât dau pe două cutii de chibrituri. De la doi lei, cât cereau anul trecut pe vremea asta, preţul a scăzut de zece ori. Motivul nu e greu de înţeles. 

Domnul Ferenc mai are 600 de tone de cartofi de vândut. A mizat pe faptul că va obţine un preţ mai bun dacă îi ţine în depozit şi a făcut o afacere păguboasă. Recolta de anul trecut l-a surprins chiar şi pe el. A fost de trei ori mai mare decât de cea de anul trecut. Însă, pe piaţă există şi marfă din afară, iar cartofi româneşti se cumpără, dar mai scumpi.

Dacă în pieţe, cartofii se vând cu un leu kilogramul, în magazinele din cartiere nu găseşti decât cartofi scumpi, de import. Cei din Egipt costă aici chiar şi 3,5 lei. Preţuri asemănătoare sunt şi în alte oraşe. Până la doi lei costă kilogramul în Constanţa, până în patru lei, la Cluj, iar în Arad, poate ajunge şi până la şase lei kilogramul. 



×
Subiecte în articol: cartofi producatori
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close