Antena 3 CNN Actualitate Preţul la gigacalorie scade în Constanţa. Primarul Vergil Chiţac: "Lucrările au dus la modernizarea sistemului, pierderile sunt mai mici"

Preţul la gigacalorie scade în Constanţa. Primarul Vergil Chiţac: "Lucrările au dus la modernizarea sistemului, pierderile sunt mai mici"

Constanţa scade prețul la gigacalorie, în plină iarnă, astfel că oamenii vor plăti facturi mai mici, a anunţat primarul Vergil Chiţac.

de Milena Niță    |    01 Feb 2024   •   14:06

Primarul oraşului Constanţa, Vergil Chiţac, a anunţat că scade prețul la gigacalorie. Oamenii vor plăti cu 100 de lei mai puțin din această iarnă. 

Este singura administrație din țară care anunță scăderea prețului la gigacalorie în plin sezon rece. 

"Am promovat în Consiliul local o hotărâre prin care scădem preţul gigacaloriei de la aproape 1910 lei la 1300, lei ceea ce ne permite să scădem preţul şi la cetăţeni de la 450 la 350 de lei.

Lucrările au dus la modernizarea sistemului, pierderile sunt mai mici şi de la 1910 lei am ajuns la 1300 lei.

Dacă pe fiecare gigacalorie am economisit 600 de lei, atunci putem 100 lei să o ducem către cetăţeni, în sensul în care ei să nu mai plătească 450 de lei, ci numai 350 de lei", a spus primarul oraşului Constanţa, Vergil Chiţac.

Ieftinim cu aproximativ 30% prețul încălzirii la Constanța. Acesta este efectul imediat al marilor lucrări de înlocuire a conductelor de termoficare din oraș. O victorie mare pentru Constanța, dar nu decisivă. Războiul cu degradarea accentuată a orașului din ultimii 20 de ani continuă. Din fericire, îl vom câștiga. Aveți dovada. P.S. Cu 50 de milioane de euro, bani europeni, am modernizat sistemul pentru prima dată în ultimii 50 de ani. Cum, înainte, pierderile se ridicau la 70%, nu este greu să ne imaginăm câți bani s-au scurs în pământ nefăcând nimic timp de decenii…

Publicată de Vergil Chițac pe Miercuri, 31 ianuarie 2024

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close