Antena 3 CNN Actualitate Preţul gigacaloriei în Bucureşti creşte de la 164 de ron la 318 ron din ianuarie

Preţul gigacaloriei în Bucureşti creşte de la 164 de ron la 318 ron din ianuarie

Bucureştenii vor plăti aproape dublu iarna aceasta pentru căldură şi apă caldă. Primăria majorează subvenţia, însă nu suficient pentru ca locuitorii Capitalei să nu simtă din plin scumpirile. Astfel, în loc de 164 de lei pe gigacalorie, se discută despre un preţ de 280 de lei.

Preţul gigacaloriei în Bucureşti creşte de la 164 de ron la 318 ron din ianuarie
Sursa foto: Hepta
de Radu Tiliță    |    19 Noi 2021   •   16:31

"Negocierile la Primăria Capitalei s-au încheiat.

Avem două preţuri bătute în cuie, cel puţin avem o primă soluţie venită din partea primarului general, o primă soluţie care trebuie votată în Consiliul General.

Primarul Capitalei spunea că a avut discuţii cu o parte dintre liderii partidelor din Consiliul General şi ne aşteptăm ca votul să fie unul în unaminitate.

Anul trecut, bucureştenii plăteau pentru gigacalorie 164 lei, însă avem aceste creşteri de preţuri şi automat, Primăria Capitalei a trebuit să vină cu un ajutor pe această subvenţie, iar situaţia este în felul următor.

Până pe data de 12 ianuarie 2022, adică pentru factura din luna decembrie, bucureştenii vor primi un preţ final de 280 lei pe gigacalorie, TVA inclus.

Din 13 ianuarie va scădea TVA-ul la agentul termic. Bucureștenii vor plăti cu doar câțiva lei mai puțin, mai exact 267 de lei. Prețul final va fi de 318 lei pentru energie termică pentru apă caldă și căldură", a transmis Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

Nicușor Dan susține că în ședința Consiliului General din 26 noiembrie se va decide "prețul rezonabil pe care să îl suporte bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare, pentru a-i ajuta să treacă iarna în condiții decente".

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close