Antena 3 CNN Actualitate Prețul lemnului folosit pentru încălzire se plafonează | Anunţul ministrului Mediului

Prețul lemnului folosit pentru încălzire se plafonează | Anunţul ministrului Mediului

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a început elaborarea unui proiect care are ca scop plafonarea prețului lemnului și al produselor din lemn utilizate pentru încălzire, pentru o perioadă de 6 luni.

Prețul lemnului folosit pentru încălzire se plafonează | Anunţul ministrului Mediului
Sursa foto: pexels
de Claudia Popovici    |    15 Sep 2022   •   16:18

După elaborare, proiectul va fi supus aprobării Guvernului.

„În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum și a perspectivelor pe termen scurt și mediu, constatăm o serie de creșteri artificiale ale prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire.

În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetățeni riscă să devină victimele unor creșteri de preț nejustificate, în situații speciale și pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină și să blocheze posibilitatea apariției unor astfel de situații.

În prezent, specialiștii noștri lucrează pentru a stabili toate detaliile, pe care le vom prezenta în foarte scurt timp”, a declarat ministrul Barna Tánczos, citat de Mediafax.

În paralel cu plafonarea prețului de vânzare al lemnului pentru încălzire, proiectul de act normativ va cuprinde și alte măsuri de protecție a cetățenilor, printre care se numără limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close