Antena 3 CNN Actualitate Preţul ouălor a explodat. În numai o săptămână a crescut cu 50%

Preţul ouălor a explodat. În numai o săptămână a crescut cu 50%

Preţul ouălor a explodat. În numai o săptămână a crescut cu 50%
Sursa foto: forum.softpedia.com
27 Feb 2012   •   08:52

Preţul unui ou de găină a crescut în numai o săptămână cu 50%, la 1,2 lei, ca urmare a intrării în vigoare a unei prevederi la nivelul Uniunii Europene care interzice comercializarea ouălelor produse de găini crescute în cuşti, unde fiecare pasăre are un spaţiu mai mic decât suprafaţa unei coli de hârtie A4. În România piaţa ouălelor este evaluată la 1 miliard de euro.

Problema este la nivelul întregii Uniuni Europene, din cauza unei prevederi care interzice comercializarea ouălelor produse de găini crescute în cuşti, unde fiecare pasăre are spaţiul mai mic decât o foaie de hârtie A4. Astfel, cuştile găinilor au fost schimbate, modernizate, iar la noi în ţară au fost blocate importurile de ouă dinspre Polonia, ţara unde producătorii de ouă nu şi-au modernizat încă fermele.

 Momentan, pe piaţa din România sunt comercializate 4 categorii de ouă: cele inscripţionate cu 0 (produse în sistem ecologic), 1 (produse în gospodăriile private), 2 (produse în fermele de dimensiuni mari) şi 3 (produse în baterii - cuştile nemodernizate).

Începând cu acest an a fost interzisă comercializarea ouălelor inscripţionate cu cifra 3, ca urmare a intrării în vigoare a regulamentului european.

Anul trecut, cele inscripţionate cu cifra trei acopereau circa 90 la sută din vânzările comerţului modern, precizează Mediafax.

×
Subiecte în articol: oua pret gaini comercializare
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close