Antena 3 Actualitate Prețul RCA explodează! Cu cât ar putea crește polițele

Prețul RCA explodează! Cu cât ar putea crește polițele

de Laura Dinu    |    11 Sep 2020   •   14:45
Prețul RCA explodează! Cu cât ar putea crește polițele
Sursa foto: cars.ro

Polița RCA s-ar putea scumpi cu până la 25% în lunile următoare, avertizează specialiștii din asigurări. Și asta deoarece plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative în care asiguratorii erau nevoiți să se încadreze până în acest moment va fi eliminat.

”În momentul de față, polița RCA are două componente: partea tehnică și costul administrativ. Uniunea Europeană nu ne mai dă voie să avem această limitare (de 25% pentru costul administrativ, n. red.) și atunci e normal că asiguratorii vor putea pune orice adaos doresc ei. Nu neapărat va crește cu mult. Mulți sunt sub acest prag de 25% în momentul de față.

Noi trebuie să fim atenți la cum încheiem polițele în această perioadă. Pe o lună, pe 6 luni, pe 12 luni, pentru că asta influențează extrem de mult tariful. 

Noi plătim destul de mult pentru un RCA pentru că îl facem în fiecare lună. Un sfert din români își fac polițele RCA în fiecare lună. Sau pe o lună, nu neapărat în fiecare lună””, spune Sergiu Berceanu, broker de asigurări. 

Astfel, dacă polița RCA este încheiată în fiecare lună, asiguratul plătește cu o treime mai mult decât dacă ar fi încheiată pentru 12 luni. 

Şoferii pot prezenta poliţa RCA și pe telefon, în format electronic

Şoferii pot face dovada încheierii RCA şi în format electronic, pe telefon. 

Până acum șoferii erau obligați să le prezinte polițiștilor dovada fizică a încheierii poliței RCA, respectiv asigurarea în format fizic.

Cei care prezentau polița RCA în format electronic, pe telefon, riscau să fie amendați de agentul constatator dacă nu aveau la ei și asigurarea pe hârtie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea și completarea Normei nr. 20/2017 în ceea ce privește articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate.

 

×
Subiecte în articol: RCA scumpire

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close