Antena 3 CNN Actualitate Prețul testelor COVID la un an de pandemie

Prețul testelor COVID la un an de pandemie

A trecut un an de când românii au aflat ce înseamnă testarea pentru coronavirus. Un an în care oamenii au dat bani frumoşi pentru a se testa voluntar în lipsa unei strategii naţionale în acest sens. Preţurile testelor sunt mai mici acum, arată o analiză a Consiliului Concurenței.

Prețul testelor COVID la un an de pandemie
de Sabrina Preda    |    01 Apr 2021   •   17:43

Dacă anul trecut un test RT-PCR costa 520 de lei, anul acesta vorbim de un preț mediu de 322 de lei. De asemenea, anul acesta prețul unui test PCR oscilează între 270 și 390 de lei. 

Și la testele rapide prețurile diferă destul de mult, în funcție de locul de achiziționare – în clinică sau pe o platformă online.

Un test rapid pentru salivă care poate fi achiziționat de pe internet costă între 30 și 59 de lei. O trusă însă cu cinci astfel de teste poate costa între 119 și 238 de lei. 
Lucrurile se schimbă dacă mergem într-o clinică specializată în astfel de teste, iar prețul ajunge undeva la 150 de lei. 

De asemene, mai există un alt fel de test rapid – cel cu exudat naso-faringian, care costă între 26 și 37 de lei, iar kitul de 5 teste – între 99 și 238 de lei. Kitul de 20 de teste ajunge între 450 și 900 lei. 
Și aici prețul se schimbă când vorbim de testul efectuat în clinică, el aungând între 85 și 150 de lei.  


  
 

×
Subiecte în articol: teste COVID pandemie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close