Antena 3 CNN Actualitate Prețuri inimaginabile pe litoral! Cât costă o ciorbă și o banală ceafă de porc pe malul mării?

Prețuri inimaginabile pe litoral! Cât costă o ciorbă și o banală ceafă de porc pe malul mării?

Jurnalistul Radu Herjeu a publicat pe o rețea socială o imagine cu un bon fiscal emis de un local din Năvodari, în care se poate observa clar că prețurile oferite de restaurant sunt enorme față de prețurile de achiziție ale produselor.

Prețuri inimaginabile pe litoral! Cât costă o ciorbă și o banală ceafă de porc pe malul mării?
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    10 Iul 2020   •   15:30

Pe bonul fiscal se poate vedea că o sticlă de apă plată la numai 750 ml costă 15 lei, o ciorbă de pui 29 de lei și o porție de hamsii, nu mai puțin de 39 de lei. Să nu mai vorbim de burger-ul în valoare de 58 de lei și ceafa de porc, care nu cântărea mai mult de 250 de grame și pentru care s-au încasat 42 de lei. 

Prețuri exorbitante pe litoral

”Sper, din tot sufletul, să dea faliment toți, dar toți ”antreprenorii” de succes care investesc maxim ? ??? în 250 de gr de ceafă de porc (da, da, știu, plus gazul, uleiul și salariul pe 5 minute pentru un bucătar cu 23 de stele Michellin) și câștigă ?? ?? ???! Sau care au descoperit sursa de hamsii hrănite cu molecule magice din apele subterane ale Shambhalei, cu care își desfată clienții pentru doar ??? ?? ??? ??????????. Ah, dar sosul de roșii, acest lichid fabulos, obținut din stoarcerea razelor de lună plină! Cum costă el ??? ?? ??? ??????????!

Cum spuneam, sper să dați toți faliment. Daaaar.... nu înainte de a le lua banii tuturor proștilor și parveniților care vă trec pragul!

Ah, Năvodari, acest Cote D'Azur al Dobrogei mioritice!

Am încurajat destul turismul românesc cu această postare? Sau trebuie să mă mai chinui nițel? 

PS. Evident că bonul nu e al meu. Nu sunt nici prost, nici parvenit”, este mesajul care însoțește fotografia pe rețeaua socială. 

100.000 de turiști așteptați pe litoral

În acest weekend, peste 100.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul Mării Negre. Cei care vor ajunge în Vama Veche însă, vor avea parte de o surpriză. Celebrele petreceri din Vamă cu muzică şi dans până în zori vor fi acum o amintire. Primăria Limanu a luat decizia ca volumul muzicii să fie coborât, iar muzica să fie specifică unei atmosfere mai boeme.

Petrecerile din Vamă devin o amintire 

“Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Știm că de vineri seara și până duminică-  Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde.

”Vrem să menținem Vama Veche o destinație sigură!”

Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar, trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înteles și au fost extrem de receptivi.  Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

 

×
Subiecte în articol: Radu Herjeu
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close