Antena 3 CNN Actualitate Cât de scump este să mori în România | Preţul unui sicriu cu dublă deschidere, pe stil american

Cât de scump este să mori în România | Preţul unui sicriu cu dublă deschidere, pe stil american

Expoziție de sicrie, la această oră, la Timișoara. Ca să mori în România e nevoie de cel puțin două salarii minime pe economie.

Cât de scump este să mori în România | Preţul unui sicriu cu dublă deschidere, pe stil american
Sursa foto: Pixabay.com/carolynabooth
de Silvia Preda    |    24 Sep 2022   •   13:33

Preţurile pentru un sicriu clasic încep de la 2.000 de lei și vorbim de un sicriu din lemn de brad. Sicriele făcute din lemn de stejar sunt ceva mai scumpe şi pornesc de la 3.000 de lei.

Dacă vorbim de înmormântări extravagante, există sicrie extrem de scumpe placate cu foiță de aur pusă manual.

Prețul este unul pe măsură și vorbim de 2.500 de euro.

Vedeta însă, dacă e să ne raportăm la tendințe, o reprezintă un sicriu cu dublă deschidere, pe stil american. Acesta costă aproape 3.000 de euro.

Ajutor deces 2022 | Ajutorul de înmormântare a fost majorat în 2022

Ajutorul de deces sau de înmormântare s-a majorat substanțial, urmare a majorării salariului minim brut pe economie începând cu 1 ianuarie 2022

Conform Legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 publicată în Moniforul Oficial, începând de la 1 ianuarie 2022 se mărește suma de bani pentru salariul mediu brut.

De la 5.380 de lei cât este în prezent, câștigul salarial brut crește de la 1 ianuarie 2022 și va ajunge la valoarea de 6.095 de lei.

Cuantumul ajutorului de deces se va acorda diferențiat, după cum urmează:

- suma de 6.095 de lei va fi acordată persoanelor asigurate în sistemul public de pensii sau în cazul decesului unui pensionar;
- suma de 3.048 de lei va fi acordată în cazul decesului unui membru de familie al persoanei asigurate sau al pensionarului.

×
Subiecte în articol: sicriu targ înmormântare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close