Antena 3 CNN Actualitate Prețuri la Târgul de Crăciun 2023. Cât a ajuns să coste un pahar de vin fiert și o porție de mici cu cartofi prăjiți

Prețuri la Târgul de Crăciun 2023. Cât a ajuns să coste un pahar de vin fiert și o porție de mici cu cartofi prăjiți

Participanții la Târgul de Crăciun din acest an au exprimat nemulțumiri cu privire la costurile ridicate ale alimentelor și băuturilor.

Prețuri la Târgul de Crăciun 2023. Cât a ajuns să coste un pahar de vin fiert și o porție de mici cu cartofi prăjiți
Sursa foto: Facebook I Florian Ciobanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   12:30

Târgul de Crăciun din Craiova a început pe 17 noiembrie, iar numeroși români au semnalat deja nemulțumiri legate de costurile ridicate ale alimentelor și băuturilor.

De exemplu, o singură porție de mici sau cartofi prăjiți, prețul este de 7 lei, iar cei care doresc să adauge murături plătesc încă 8 lei.

Un pahar de vin fiert costă 10 lei.

La capitolul preparate culinare, sarmalele sunt printre cele mai scumpe. Doar două bucăți costă 35 de lei.

Citește și: Orașul din România în care iluminatul festiv a fost amânat. Vântul puternic a produs numeroase avarii la rețeaua de electricitate

Ceva mai ieftin este gulașul cu fasole (500 ml), care se vinde cu 30 de lei.

O porție generoasă de fasole sau de varză costă 15 lei fiecare.

Pentru aproximativ 13 lei poți savura ciolanul prăjit sau cârnații prăjiți, la fel și friptura de porc, ceafa la grătar sau pieptul de pui.

Preturile la Târgul de Crăciun din Craiova nu se opresc aici: 100 de grame de pastramă de oaie costă 18 lei, iar chiar și activitățile de distracție au tarife considerabile.

Patinarea timp de o oră costă 25 lei, iar o fotografie la căsuța lui Moș Crăciun, alături de reni și sanie, implică o cheltuială de 25 de lei.

În zona târgului, se găsește și castelul Crăiesei Zăpezii.

Cu toate acestea, în ciuda prețurilor ridicate, mulți români susțin că merită să vizitezi acest târg măcar o dată în viață.

Bradul de la Târgul de Crăciun din Craiova a fost recent recunoscut ca fiind cel mai frumos din Europa, cu o înălțime impresionantă de 20 de metri.

A fost comparat cu alți 25 de brazi de Crăciun din orașe precum Viena, Praga, Budapesta, Varșovia și Londra, potrivit Gândul.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close