Antena 3 CNN Actualitate Previziunea sumbră a lui Raed Arafat. Câte cazuri noi vom avea sâmbătă. Terapiile Intensive din București sunt deja pline

Previziunea sumbră a lui Raed Arafat. Câte cazuri noi vom avea sâmbătă. Terapiile Intensive din București sunt deja pline

Şeful DSU Raed Arafat a declarat că, potrivit datelor intermediare pe care le are, sâmbătă se va atinge un nou record de noi cazuri de Covid-19. Vineri seară, numărul de pacienţi noi înregistraţi în intervalul joi ora 18.00 - vineri ora 18.00, potrivit datelor intermediare la care are acces şeful DSU, era de 866.

Previziunea sumbră a lui Raed Arafat. Câte cazuri noi vom avea sâmbătă. Terapiile Intensive din București sunt deja pline
de Cristina Tudorache    |    17 Iul 2020   •   23:15

Potrivit șefului DSU, datele raportate de Grupul de Comunicare Strategică în raportul zilnic de la ora 13 sunt bazate pe cifrele centralizate până la ora 10 dimineața. Joi seară, datele de la ora 18 arătau 774 de cazuri, iar în raportarea de vineri de la ora 13, numărul de cazuri a ajuns la 799.

România doboară record după record în bilanțul Covid-19

Bazându-se pe acest algoritm, Raed Arafat a declarat că sâmbătă vom depăși 850 de cazuri noi. Raed Arafat a mai spus că numărul celor care au cerut să fie externaţi, deşi sunt bolnavi, a ajuns la 905.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a subliniat că, vineri seară, spitalele suport Covid-19 din Bucureşti nu mai aveau locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă, astfel că eventualele cazuri grave ar putea fi transferate în afara Capitalei. Raed Arafat mobilizează echipele pentru dotarea cu aparatură specifică a spitalelor non-Covid care s-ar putea implica în lupta împotriva combaterii virusului. 

Vineri, 799 noi cazuri din 18.986 teste

Până vineri, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, au fost identificate 799 de cazuri noi, record absolut de la începutul pandemiei. Au fost raportate, de asemenea, 17 decese noi în rândul pacienților infectați cu Covid-19. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close