Antena 3 CNN Actualitate Estimări cutremurătoare pentru hrana lui 2023. Ce vom ajunge să mâncăm | Care va fi gustarea anului

Estimări cutremurătoare pentru hrana lui 2023. Ce vom ajunge să mâncăm | Care va fi gustarea anului

În 2023 oamenii vor mânca mai puţin, mai simplu şi mai ieftin pentru a reduce emisiile de carbon. Iată trei previziuni cutremurătoare despre mâncare, potrivit unor publicații prestigioase.

Estimări cutremurătoare pentru hrana lui 2023. Ce vom ajunge să mâncăm | Care va fi gustarea anului
Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    29 Dec 2022   •   18:53

În primul rând, se vorbește despre definiția de regenivor, adică  oamenii care se vor orienta către alimentele pentru care există cât mai puține emisii de carbon.

Se va face această trecere, vor fi căutate preparatele şi companiile care livrează astfel de alimente, astfel încât amprenta de emisie de carbon să fie cât mai redusă.

Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, a comentat aceste previziuni.

"Mie mi se pare o prostie, pentru că noi trebuie să discutăm despre o alimentație echilibrată, sănătoasă, iar problema carbonului cred că este greșit pusă.

Noi discutăm numai despre emisii de carbon, nu discutăm și despre consumatorii de carbon, care sunt o problemă și care s-au abordat, de pildă, la Congresul Științei Mondiale de la Cape Town. De la începutul lunii decembrie s-a discutat despre aceste lucruri la nivel științific.

Din păcate se speculează într-un mod absolut nefuncțional și neeconomic, pentru că am înțeles că sunt țări care își pun problema să nu mai producă deloc carne. 

Nu suntem departe de pasul în care să limităm şi populațiile de oameni care și ele produc dioxid de carbon. Trebuie luat şi fenomenul invers al consumului de carbon şi al stocării carbonului, care nu este nici el foarte bine definit", a spus Valeriu Tabără.

Previziuni mâncare 2023: Care va fi gustarea anului

O altă previziune pentru 2023 are în vedere gustarea anului care va fi pielea de pui crocantă.

Creșterea prețurilor îi va face pe bucătari să caute modalități de a obține mai mult de la pasăre, de la pui. 

Astfel pielea de pui crocantă se poate folosi în loc de crutoane, în salată sau ca aperitiv în restaurant sau ca şi garnitură pentru friptură.

"Dacă ne ducem spre aceste preparate eu mă întreb cine are accesul spre ele. Este vorba de marea masă a oamenilor care trebuie să aibă accesul spre alimente.(...)

După părerea mea, și o spun de peste 20 de ani, Comisia Europeană greșește în abordarea a ceea ce înseamnă producția agroalimentară și ceea ce înseamnă diversitatea și calitatea acesteia.

3. Previziuni mâncare 2023. Cum se va modifica stilul de viaţă

Stilul de viață va fi cu mâncare puțină, simplă și ieftină. Pe scurt, frugalitate.

"Așteptați-vă la un accent mai puternic pe durabilitate, flexibilitate şi atemporalitate, deoarece consumatorii caută să cumpere mai puţin şi să dețină produse care durează mai mult şi servesc mai multor scopuri", spun specialiştii, potrivit New York Times

×
Subiecte în articol: mancare previziuni 2023 valeriu tabara
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close