Antena 3 CNN Actualitate Previziuni sumbre de la OMS: "Nu există o soluţie magică şi ar putea să nu existe niciodată"

Previziuni sumbre de la OMS: "Nu există o soluţie magică şi ar putea să nu existe niciodată"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis, luni, noi previziuni sumbre în privința evoluției coronavirusului. OMS susține că s-ar putea să nu fie dezvoltată niciodată o ”soluţie magică” împotriva noului coronavirus.

Previziuni sumbre de la OMS: "Nu există o soluţie magică şi ar putea să nu existe niciodată"
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    03 Aug 2020   •   21:20

”Un anumit număr de vaccinuri se află de-acum în faza a treia a testelor clinice, iar noi sperăm să dispunem de un anumit număr de vaccinuri eficiente care să ajute oamenii împotriva infecţiei. Însă nu există o soluţie magică, pentru moment, şi ar putea să nu existe niciodată”, a avertizat într-o conferinţă de presă directorul general al agenţiei ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Previziuni sumbre de la OMS: ”Nu există o soluţie magică şi ar putea să nu existe niciodată”. Cât mai durează pandemia

Directorul OMS a îndemnat din nou populația lumii să acorde o atenție deosebită măsurilor de prevenire a răspândirii virusului: igiena mâinilor, distanțarea socială, purtarea măștilor de protecție și testarea.

Directorul OMS a încurajat guvernele lumii să ”facă totul” pentru a stopa răpândirea Covid-19. Dintre statele lumii, Brazilia și India trebuie să se pregătească pentru o luptă lungă împotriva pandemiei. ”Ieşirea (din epidemie) va lua mult timp şi va necesita o hotărâre puternică”, a avertizat Mike Ryan, însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă în cadrul OMS.

Când va fi disponibil vaccinul anti-Covid-19

”Sunt multe vaccinuri în curs de testare, unele se află în ultima etapă a testelor clinice şi există speranţă. Asta nu înseamnă că vom primi vaccinul, iar cel puţin viteza cu care am atins nivelul la care ne aflăm azi este fără precedent. Unii se tem că nu vom putea dispune de un vaccin eficient sau că protecţia ar dura doar câteva luni, nu mai mult. Însă atât timp cât testele clinice nu se încheie, nu vom şti”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Peste 18 milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați de la începutul crizei sanitare și cel puțin 688.000 de persoane au murit din cauza Covid-19, dintre care peste 155.000 în SUA, 94.000 în Brazilia, peste 47.000 în mexic, 46.000 în regatul Unit şi aproape 40.000 în India.

În România, bilanţul total al persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns, luni, la 54.009 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 823 de noi îmbolnăviri.. În acelaşi timp sunt înregistrate 2.432 de decese, din care 19 în ultimele 24 de ore. 27.750 de persoane s-au vindecat de la începutul crizei sanitare în țara noastră. 

×
Subiecte în articol: OMS pandemie
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close