Antena 3 CNN Actualitate Prigoană propune schimbarea Imnului Naţional: Este o chestie imposibilă, într-o limbă română de 100 de ani!

Prigoană propune schimbarea Imnului Naţional: Este o chestie imposibilă, într-o limbă română de 100 de ani!

Prigoană propune schimbarea Imnului Naţional: Este o chestie imposibilă, într-o limbă română de 100 de ani!
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Noi 2011   •   18:37

Silviu Prigoană a declarat, miercuri, că şi-ar dori ca Ziua Naţională să fie sărbătorită vara dar şi că intenţionează să propună o modificare a Constituţiei astfel încât Imnul Naţional să fie schimbat, informează Mediafax.

Deputatul PDL este nemulţumit de problemele pe care le ridică recitarea Imnului şi propune ca acesta să fie schimbat cu o altă piesă.

"Vreau să propun un amendament la Constituţie pe partea de imn naţional, deoarece textul imnului este o chestie imposibilă, într-o limbă română de 100 de ani. Doar patru strofe le poţi recita din imn ca să nu ai probleme de dicţie. E foarte greu textul", a susţinut Prigoană.

De asemenea, Prigoană a mai spus că ar vrea ca Ziua Naţională să fie vara, în lunile mai-iunie, pentru ca familiile de români să sărbătorească în aer liber această zi.

"Mi-aş fi dorit ca de Ziua Naţională să fie mai cald, să te bucuri cu familia afară, în parcuri, nu să stai zgribulit", a declarat Prigoană.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close