Antena 3 CNN Actualitate Primă de 1.000 de lei de sărbători pentru această categorie de angajaţi

Primă de 1.000 de lei de sărbători pentru această categorie de angajaţi

O categorie de angajați din România vor primi 1.000 de lei în plus la salariu ca primă de sărbători 2023.

Primă de 1.000 de lei de sărbători pentru această categorie de angajaţi
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    15 Dec 2023   •   02:00

Din ce în ce mai multe companii își motivează angajații prin diverse atenții, care în timp au devenit tradiții la fina de an.

Astfel bonusurile sau primele de sărbători au devenit un instrument puternic pentru păstra forța de muncă productivă.

Moralul angajaților este unul din elementele la care managerii trebuie să fie atenți întotdeauna. Tocmai pentru aceste motive bonusurile sau primele au apărut ca un excelent instrument de motivare pentru personalul angajat al oricărei companii.

Primă de 1.000 de lei de sărbători pentru această categorie de angajați

Conform unui studiu de opinie privind situația pe piața forței de muncă, rezultatele arată că valoarea acestor bonusuri se situează, în majoritatea cazurilor, între 1.000 și 2.000 de lei, asociată, în principal, firmelor din sectorul construcțiilor, retail, servicii medicale, farmaceutic și alte prestări de servicii," afirmă analiștii companiei de consultanță.

Cercetarea realizată de Frames arată că:

  • 34,8% dintre manageri intenționează să ofere prime salariale sau cadouri, în timp ce 30,4% au în vedere tichetele cadou și primele salariale. 
  •  16,7% dintre manageri intenționează să ofere sume cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei, asociată serviciilor financiare și IT
  •  5,6% dintre manageri intenționează să ofere  prime simbolice, cu sume de până în 300 de lei. Acestea sunt de obicei asociate firmelor mici și foarte mici, unde forța financiară este mai redusă, notează KanalD.ro

Din punct de vedere psihologic, rolul esențial al primelor sau bonusurilor de performanță sau salariale acordate angajaților este de a impulsiona și de a îmbunătăți performanța acestora la locul de muncă, ori de a crește gradul de loialitate față de o organizație care nu este dispusă, de exemplu, să piardă angajații cheie cu experiențe și capacități necesare desfășurării unor proiecte sau activități strategice.  

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close