Antena 3 CNN Actualitate Prima Casă 2019: Cum se poate cumpăra sau construi o locuinţă. Ce bănci acordă împrumuturi

Prima Casă 2019: Cum se poate cumpăra sau construi o locuinţă. Ce bănci acordă împrumuturi

Prima Casă 2019: Cum se poate cumpăra sau construi o locuinţă. Ce bănci acordă împrumuturi
Sursa foto: Foto: captură Antena 1
20 Feb 2019   •   09:04

Prima Casă 2019. Românii pot cumpăra sau construi locuinţe, prin programul "Prima casă", statul garantând în proporţie de 40% sau 50% creditul pe care-l face cumpărătorul la finanţator. Totuşi, pentru a obţine creditul prin acest program, solicitantul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Prima Casă 2019. Printre altele, aceştia trebuie să aibă un avans de cel puţin 5% din valoarea locuinţei pe care intenţionează s-o achiziţioneze şi, de principiu, să nu înstrăineze locuinţa cumpărată prin program timp de cinci ani, notează avocatnet.ro.

Prima Casă 2019. Programul „Prima casă” este un program guvernamental care facilitează accesul la cumpărarea sau construirea unei locuinţe pentru persoanele fizice, prin intermediul unor credite pe care acestea le contractează şi pe care statul le garantează într-un anumit procent.

Prima Casă 2019. Pentru a putea primi un credit prin acest program, beneficiarul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m²;

- achiziţionează sau construieşte o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;

- are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul.

Finanţatori participanţi în program sunt: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit, Garanti, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole şi Leumi Bank.

Notă: Persoanele care au solicitat credite pentru "Prima Casă" pot verifica starea cererii lor cu ajutorul unei aplicaţii online, ce este disponibilă aici.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close