Antena 3 CNN Actualitate Prima clădire privată cu heliport pe acoperiş din Bucureşti

Prima clădire privată cu heliport pe acoperiş din Bucureşti

Prima clădire privată cu heliport pe acoperiş din Bucureşti
Sursa foto: Foto: euroavia.ro
12 Mar 2012   •   23:18

Traficul infernal din Bucureşti şi calitatea drumurilor din ţară au dus la apariţia primei clădiri private cu heliport pe acoperiş. Pentru oamenii de afaceri care merg pe principul "Timpul înseamnă bani", construcţia este calea ideală pentru a evita aglomeraţia şi pentru a ajunge rapid de la un capăt la altul al României. Pentru a putea funcţiona, heliportul mai are însă nevoie de o aprobare de la Ministerul Transporturilor.

Clădirea cu 15 etaje şi pereţi din sticlă este amplasată în zona bulevardului Ştefan cel Mare. Platforma helipadului a fost adusă din Olanda şi este una dintre cele mai moderne din lume. Pe pistă este instalat şi un sistem de stingere a incendiului. Platforma are 22 de metri pe 22 de metri şi poate susţine elicoptere de 6,5 tone, ideală pentru elicopterele business.

Un astfel de heliport ar facilita accesul către Bucureşti nu numai afaceriştilor români, ci şi investitorilor străini.
 
În plus clădirea este situată în aproprierea spitalelor Floreasca, Grigore Alexandrescu şi Colentina, iar proprietarul vrea să o pună gratuit la dispoziţia elicopterelor SMURD.

Dacă un elicopter SMURD ar ateriza aici, atunci elicopterul ar fi urcat pe targă şi adus până în dreptul acestei rampe. În acel moment ambii parapeţi metalici s+ar ridica în acelaşi timp cu liftul care apare la capătul acestei rampe. Pacientul ar fi urcat în lift, coborât până la parter, urcat într+o ambulanţă şi transportat la spital.

Dacă proiectul primeşte şi aprobarea Ministerului de Transporturi atunci Bucureştiul va fi inclus pe lista capitalelor europene care beneficiază de un heliport în centrul oraşului.

×
Subiecte în articol: Olanda SMURD elicopter Floreasca Colentina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close