Antena 3 CNN Actualitate Prima clinică de radioterapie şi imagistică din Vâlcea prinde contur | Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: "Va fi una dintre cele mai moderne din România"

Prima clinică de radioterapie şi imagistică din Vâlcea prinde contur | Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: "Va fi una dintre cele mai moderne din România"

Prima clinică de radioterapie şi imagistică din Vâlcea prinde contur. Lucrările sunt înaintate, iar constructorul a anunţat că acestea ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Prima clinică de radioterapie şi imagistică din Vâlcea prinde contur | Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: "Va fi una dintre cele mai moderne din România"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    30 Aug 2022   •   14:42

"În scurt timp, în curtea Maternității din Râmnicu Vâlcea, vom avea o clădire nouă, în care va funcționa una dintre cele mai moderne clinici de radioterapie și imagistică din România.

Consiliul Județean  Vâlcea a concesionat terenul pe care este amplasată această construcție, deoarece ne dorim ca vâlcenii, care suferă de această afecțiune cumplită – cancerul – să poată beneficia de servicii medicale de înaltă performanță. 

Am vizitat astăzi șantierul din curtea Maternității și am văzut că partea cea mai grea a construcției, respectiv structura de rezistență , a fost realizată. Urmează, în curând, și lucrările de zidărie și de compartimentare. 

Sunt mulțumit de modul în care se derulează activitatea în șantier, deoarece lucrările sunt avansate, iar investitorul și constructorul ne-au asigurat că acestea vor fi finalizate până la sfârșitul anului", se arată într-un comunicat al CJ Vâlcea.

Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: "Ce a fost mai greu s-a terminat"

"Din păcate, foarte mulţi vâlceni şi foarte mulţi români suferă de o afecţiune cumplită - cancerul, tocmai de aceea, mulţumesc bunului Dumnezeu şi oamenilor care, iată, au lucrat şi lucrează la această clinică de radioterapie, care va fi una dintre cele mai moderne din România. Aşa m-a asigurat investitorul.

Am verificat lucrările, astăzi, la această clinică de radioterapie şi am fost informat că ce a fost mai greu s-a terminat, adică partea de structură, s-au turnat aproape 1000 de metri cubi de beton. Urmează ca în curând să înceapă şi operaţiunile de zidărie, compartimentare şi aşa mai departe. Acum se fac operaţiunile de decofrare a ceea ce s-a turnat ca şi structura de rezistenţă şi protecţie.

Pentru că, fiind vorba despre radioterapie, aici s-au realizat buncăre, s-au folosit materiale speciale. Suntem înaintaţi cu lucrările, investitorul m-a asigurat că anul acesta ar vrea să finalizeze lucrarea. E o veste bună pentru cei care, din păcate, au nevoie de radioterapie pentru a-şi prelungi viaţa sau pentru a se vindeca", a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close