Antena 3 CNN Actualitate Prima comună din România care va avea metrou!

Prima comună din România care va avea metrou!

Comuna Berceni va fi prima comună din România care va avea metrou. Consiliul General al Capitalei a validat solicitarea Primăriei Sectorului 4 iar noua linie ”Tudor Arghezi” va ajunge până în comuna Berceni.

Prima comună din România care va avea metrou!
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2021   •   15:55

Proiectul în valoare de 157 de milioane de lei va fi gata până în 2022, iar, conform acestuia, magistrala M2 de metrou va fi prelungită cu încă trei stații care vor ajunge până în comuna Berceni la viitoarea stație ”Tudor Arghezi”.

Proiectul a primit avizul Primăriei Capitalei și deocamdată nu se știe exact când noua linie va fi dată în folosință. La capătul actual al magistralei M2 deja se lucrează la o stație încă din luna ianuarie a acestui an.

Linia de metrou se va întinte pe o distanță de 1,6 kilometrii și va cuprinde trei stații noi, în prelungirea magistralei M2. 

”Vorbim despre un obiectiv fundamental pe care Sectorul 4 îl are în acest moment, adică acela de a configura total această zonă de sud, mai exact de a o transforma într-un atractiv punct de investiții și totodată de cel mai mare furnizor de locuri de muncă bine plătite”, declară Violeta Boerescu, purtător de cuvânt Primăria Sectorului 4, conform Ecopolitic.

Metroul din Drumul Taberei, zece stații în nouă ani

Magistrala de metrou Drumul Taberei are o capacitate maximă 100.000 de călători pe oră în ambele sensuri. 

Stațiile sunt dispuse la o distanță de aproximativ 600 de metri, spre deosebire de rețeaua veche, la care distanța dintre stații măsoară peste un kilometru.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). 

Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor depășește 3 miliarde de lei. Este cea mai importantă lucrare de infrastructură din București din ultimii 30 de ani.

Magistrala M5 va permite circulaţia trenurilor şi la un interval de 90 de secunde. 

×
Subiecte în articol: metrou Berceni București comuna
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close