Antena 3 CNN Actualitate Prima Doamnă a SUA ajunge azi în România. Jill Biden, vizită la baza militară de la Kogălniceanu

Prima Doamnă a SUA ajunge azi în România. Jill Biden, vizită la baza militară de la Kogălniceanu

Jill Biden, soția președintelui SUA, ajunge azi în România, unde se va întâlni cu oficiali români, militari americani de la baza Kogălniceanu, dar şi refugiaţi ucraineni aflaţi în ţara noastră. Aceasta este cea de a doua vizită oficială pe care o face în România.

Prima Doamnă a SUA ajunge azi în România. Jill Biden, vizită la baza militară de la Kogălniceanu
Sursa foto: Getty
de Cristi Popovici    |    06 Mai 2022   •   09:03

Jill Biden se va întâlni vineri cu membri ai serviciului militar american la baza aeriană Mihail Kogălniceau, înainte de a se deplasa la București pentru a se întâlni, sâmbătă, cu oficiali ai Guvernului român. Ea va avea sâmbătă întâlniri cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar și cu profesori care lucrează cu copii ucraineni strămutați.

Duminică, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite, Jill Biden se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Jill Biden, mesaj în drum spre România

Prima doamnă Jill Biden a postat un mesaj pe Twitter în care anunță că este în drum sprre România și Slovacia.

„În drum spre România și Slovacia pentru a petrece Mother’s Day cu mamele și copiii ucraineni care au fost forțați să își părăsească casele din cauza războiului lui Putin.

De asemenea, voi vizita trupele americane și îmi voi exprima recunoștința pentru eforturile de ajutorare ale țărilor vecine și ale lucrătorilor umanitari”, a postat Jill Biden.

Din România, Jill Biden Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.

Jill Biden va călători duminică în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.

Prima Doamnă a SUA se va întâlni luni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Jill Biden, pentru a doua oară în România

Aceasta este a doua vizită a Primei Doamne a Americii în România, după cea din mai 2014. Şi la acel moment, contextul militar în regiune era asemănător. Rusia anexa ilegal peninsula Crimeea, care aparținea Ucrainei, dând startul unor confruntări armate în zona Donbass, care au durat 8 ani, până în februarie anul acesta, când Vladimir Putin a decis invadarea ţării vecine.

În 2014, Jill Biden (69 ani) venea în România alături de soţul ei, Joe Biden, actualul preşedinte al Americii, la vremea respectivă vicepreședinte al SUA. În timp ce Joe Biden îi asigura pe români că vor fi apărați în cazul unei agresiuni a Rusiei, Jill Biden îşi petrecea timpul alături de Maria Băsescu, soţia preşedintelui Traian Băsescu, vizitând diverse obiective turistice.

Prima Doamnă a SUA, carieră în învăţământ

Jill Jacobs s-a născut în 1951 în New Jersey într-o familie cu 5 surori, ea fiind cea mica dintre ele. Copilăria și-a petrecut-o în suburbia Willow Grove din Philadelphia.

După ce a absolvit Universitatea din Delaware în 1975, Jill Biden a început să lucreze ca profesoară de engleză în școlile publice din Delaware și la un spital de psihiatrie pentru adolescenți. În 1981 a început studiile la un master pe tema importanței lecturii la Universitatea West Cheester, iar în 1987 a absolvit un master în limba engleză la Universitatea Vilanova.

Ulterior Jill Biden a început să predea la liceul Tehnic din Delaware timp de 15 ani.

×
Subiecte în articol: Jill Biden SUA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close