Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Actul de justiţie e pus la îndoială tocmai de cei chemaţi să răspundă în faţa legii"

Klaus Iohannis: "Actul de justiţie e pus la îndoială tocmai de cei chemaţi să răspundă în faţa legii"

Klaus Iohannis: "Actul de justiţie e pus la îndoială tocmai de cei chemaţi să răspundă în faţa legii"
20 Feb 2018   •   15:14

Klaus Iohannis susține un discurs la Palatul Cotroceni, cu prilejul ceremoniei primirii magistraţilor absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii, aceasta fiind totodată prima întâlnire cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, după scandalul DNA.

"Continând tradiția, am ținut să mă adresez absolvenților Insitutului Național al Magistraturii, cărora le-am semnat de curând decretele de numire în funcția de judecător sau procuror. Pe parcursul formării dvs profesionale ați primit instrumentele necesare desfășurării activității viitoare. După mii de ore de studiu vă dedicați unei profesii atât de nobile, oprnind pe un drum cu o semnifucație aparte Profesia dvs presupune construirea de caractere morale pentru societatea în care trăim. prin importanța funcției, sunteți și trebuie să rămâneți modele de comportament arătând că valorile în care credeți reprezintă un mod de viață. Conduita, integritatea și profesionalismul de care veți da dovadă constituie sursa credibilității și legitimității serviciului public al Justiției", a spus Iohannis. 

"Reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră. Alături de noi sunt românii care și-au arătat susținerea pentru o societate dreaptă. Drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate. Anul 2018 are o semnificație specială pentru noi, românii, fiind anul când sărbătorim centenarul Marii Uniri. O națiune nu poate exista în afara dreptului, cum nu poate trăi nici fără teritoriu sau fără limbă. Pentru o națiune care aspiră la un viitor demn legea și independența celor care se află în slujba justiției nu sunt negociabile și nici tranzacționabile",a mai spus Iohannis. 

"Eu vă felicit pe toți și vă doresc mult succes în activitate", a mai spus Klaus Iohannis. 

×
Subiecte în articol: Iohannis Toader Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close