Antena 3 CNN Actualitate Prima lună de toamnă a venit cu PREŢURI MARI. Cât s-au scumpit alimentele, serviciile şi combustibilul

Prima lună de toamnă a venit cu PREŢURI MARI. Cât s-au scumpit alimentele, serviciile şi combustibilul

Prima lună de toamnă a venit cu PREŢURI MARI. Cât s-au scumpit alimentele, serviciile şi combustibilul
Sursa foto: Foto: profitguide.com
10 Oct 2012   •   12:30
Datele prezentate astăzi de Institutul Naţional de Statistică nu sunt deloc pe placul românilor. Cartofii s-au scumpit cu aproape 30 % în prima lună de toamnă. Gazele, apa şi serviciile de salubritate costă şi ele mai mult

Preţul alimentelor a crescut cu peste două procente în prima lună de toamnă. Cel mai mult s-au scumpit cartofii. Cu aproape 30 %, doar într-o lună. Fasolea s-a scumpit şi ea cu aproape 8 procente.

În topul scumpirilor de toamnă urmează ouăle. Creşterea de preţ depăşeste 7 procente. Şi pentru fructe plătim mai mult. De exemplu, citricele costă cu peste 6% mai mult.

Uleiul şi mălaiul s-au scumpit cu aproximativ 6 procente din cauză că producţia de porumb şi floarea soarelui a fost foarte mică în acest an.

Şi pentru întreţinerea locuinţei am plătim mai mult în prima lună de toamnă. Gazele s-au scumpit cu aproape 3 procente, iar apa şi salubritatea ne-au costat mai mult cu peste 2%.

Nici combustibilul nu a scăpat de scumpiri. Creşterea de preţ în luna septembrie faţă de august a fost de două procente. De la începutul anului, benzina şi motorina s-au scumpit cu aproape 8 %.

Prin urmare, rata anuală a inflaţiei a ajuns la 5,33% şi a depăşit cu mult ţinta de 3% a Băncii Naţionale.




 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close