Antena 3 CNN Actualitate Prima navă sosită din Japonia după accidentul de la Fukushima nu prezintă pericol

Prima navă sosită din Japonia după accidentul de la Fukushima nu prezintă pericol

Prima navă sosită din Japonia după accidentul de la Fukushima nu prezintă pericol
Sursa foto: Foto: Observator
21 Apr 2011   •   10:34
O navă cu laminate sosită tocmai din Japonia a pus aseară pe jar autorităţile portuare de la malul mării. Poliţişti de frontieră, vameşi, dar şi inspectori de la direcţia de sănătate au controlat nava până târziu în noapte.

Motivul a fost unul evident: autorităţile au vrut să se asigure că nici nava, nici încărcătura nu prezintă pericol de radiaţii. De cum au aflat că nava Knight Free vine din Japonia, autorităţile din Constanţa au început să se pregătească pentru verificări.

Specialiştii de la Poliţia de Frontieră au testat întreaga aparatură. În cazul în care sunt detectate urme de radiaţie, este pus imediat în funcţiune un alt aparat cu ajutorul căruia se stabileşte nivelul exact al radiaţiilor.

Primul control la bord s-a desfăşurat la intrarea în port, iar după ce specialiştii au ajuns la concluzia că nu există niciun pericol, nava a acostat la cheu.

Mineralierul este prima navă care soseşte dintr-un port japonez după producerea accidentului nuclear. Vasul este încărcat cu 22.000 de tone de produse laminate destinate unei fabrici din Rusia.
 

×
Subiecte în articol: nava japonia Fukushima radiatii control
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close