Antena 3 CNN Actualitate Prima NINSOARE din acest sezon, la Vârful Omu

Prima NINSOARE din acest sezon, la Vârful Omu

Prima NINSOARE din acest sezon, la Vârful Omu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    14 Sep 2013   •   14:02
Prima zăpadă din acest sezon a căzut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Vârful Omu, în Masivul Bucegi, salvamontiştii recomandându-le turiştilor care urcă pe munte să se echipeze corespunzător în condiţiile în care temperaturile din vârful muntelui sunt mult mai mici decât cele din staţiuni. 
Primii fulgi de zăpadă din acest sezon au căzut la peste 2.000 de metri altitudine, la Vârful Omu, în Masivul Bucegi, însă stratul de zăpadă nu este consistent, măsurând câţiva centimetri, au declarat cabanierii de la Vârful Omu, conform Mediafax.
Potrivit acestora, sâmbătă, la orele prânzului, pe munte vremea este însorită, însă temperaturile sunt scăzute. 
Conform salvamontiştilor, la altitudini mai mici de 2.000 de metri a plouat şi este ceaţă. 
Temperaturile înregistratepe munte, sâmbătă, la orele prânzului, sunt puţin peste zero grade Celsius, însă temperatura resimţită de corpul uman este mai mică, din cauza vântului.
În aceste condiţii, salvatorii montani le recomandă turiştilor care vor să urce pe munte să se echipeze corespunzător, având în vedere faptul că temperaturile înregistrate la altitudini mari pe munte sunt considerabil mai mici decât cele din staţiuni.
 

×

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close