Antena 3 CNN Actualitate Prima parcare din București cu acces direct la metrou va fi funcţională din noiembrie. Care e tariful pe oră

Prima parcare din București cu acces direct la metrou va fi funcţională din noiembrie. Care e tariful pe oră

Prima parcare din București cu acces direct la metrou va fi funcţională din noiembrie. Care e tariful pe oră
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    17 Oct 2018   •   15:17

Şoferii care vin în Capitală îşi vor putea lăsa maşinile în parcarea de la Străuleşti începând din noiembrie, pentru a lua metroul, tariful fiind de un leu pe oră, a declarat, miercuri, Dumitru Sodolescu, directorul general al Metrorex.

„Lucrările au fost terminate pe 18 iulie şi s-a întârziat pentru că nu au fost gata toate documentele. Pe data de 11 octombrie s-a întrunit comisia şi a început recepţia pentru terminarea lucrărilor. Luni, 22 octombrie, se va întruni din nou comisia, pentru a vedea în ce stadiu ne aflăm. Programul nostru este făcut ca, până la sfârşitul lunii, să terminăm inclusiv punerea în funcţiune, iar în noiembrie parcarea să devină funcţională”, a spus şeful Metrorex.

Tariful va fi de un leu pe oră şi se discută şi introducerea unui abonament, a adăugat el.

Terminalul are un spaţiu de parcare pentru 650 de autovehicule şi o sală de aşteptare pentru călătorii transportului public. Depoul are o suprafaţă de 14.000 metri pătraţi şi 13 linii. Acolo pot fi garate sau reparate în acelaşi timp şapte trenuri. În cadrul aceluiaşi proiect au fost amenajate spaţii verzi adiacente drumurilor de acces şi un teren de sport.

Depoul şi Terminalul multimodal Străuleşti sunt finanţate din bugetul de stat. Valoarea investiţiei este de 160 de milioane de lei, fără TVA.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: metrou parcare Metrorex
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close