Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a BNR după noul atac al premierului Mihai Tudose

Prima reacție a BNR după noul atac al premierului Mihai Tudose

Prima reacție a BNR după noul atac al premierului Mihai Tudose
30 Dec 2017   •   14:20

Atacul premierului Mihai Tudose la adresa BNR, în interviul acordat în exclusivitate pentru emisiunea Income Magazine, de la Antena 3, nu a rămas fără ecou.

Citește și: Tudose, atac dur la BNR: M-am cam săturat ca nişte oameni de pe acolo să tot arunce în aer tot felul de lucruri publice

Întrebat dacă va avea o întrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şeful Guvernului a răspuns: "Da, am primit o scrisoare de la domnia sa, o să-i dau curs după ce se termină acest an. Să vedem cum închide sistemul bancar acest an fiscal, care a fost rolul Băncii Naţionale a României, fiindcă, repet, este Banca Naţională a României, nu a cuiva. Şi pe baza acestor analize, tot în ianuarie, o să avem şi o întâlnire şi o să vă fac şi public imediat concluziile, fiindcă eu (...) m-am cam săturat ca nişte oameni de pe acolo să tot arunce în aer tot felul de lucruri publice şi când îl întrebi - (spune că - n.r.) a vorbit în nume personal. Păi, du-te, frate, acasă, dacă tot eşti persoană fizică!".

Adrian Vasilescu, consilierul pentru strategie al BNR, a declarat la Antena 3 că nu consideră că spusele premierului ar fi fost un atac la adresa Băncii Naționale.

"Și-a exprimat o opinie, așa crede domnia sa și este firesc să spună ce crede. Important este că va fi o întâlnire între primul ministru al României și Consiliul de Administrație al BNR. Acesta este singurul organism care exprimă poziția BNR", a spus Vasilescu.



 

×
Subiecte în articol: Adrian Vasilescu mihai tudose BNR
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close