Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, după nominalizarea noului ambasador SUA

Prima reacție a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, după nominalizarea noului ambasador SUA

Prima reacție a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, după nominalizarea noului ambasador SUA
Sursa foto: Foto: gov.ro
25 Iul 2018   •   13:04

Donald Trump şi-a anunţat marţi intenţia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman în postul de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a avut o primă reacție după nominalizarea acestuia. Acesta a precizat cât crede că va dura până ce Hans Klemm își va preda mandatul. 

„Sigur că totul va depinde de procedura de rămas bun pe care o va face domnul Klemm. Predarea unui mandat e o chestiune importantă. Probabil vorbim de o lună, maximum două, pentru încheierea misiunii domnului Klemm, pentru a-și lua la revedere de la toate autoritățile române. Eu zic că în aproximativ o lună sau două, domnul Zuckerman va veni la post”, a spus Meleșcanu. 

Ministrul s-a arătat încântat de nominalizare și e de părere că reprezintă un avantaj atât pentru România, cât și pentru Statele Unite. 

„Este un ambasador numit politic, însă, în mod evident, are o legătură cu România și sunt convins că în timpul mandatului dânsului, parteneriatul dintre SUA și România va cunoaște o evoluție pozitivă mereu”. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close