Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a șefului PNL Neamț după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

Prima reacție a șefului PNL Neamț după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc, liderul PNL Neamț, se declară surprins de anunțul DNA privind trimiterea sa în judecată pentru trafic de influență. Mugurel Cozmanciu afirmă că e nevinovat de acuzațiile care i se aduc.

Prima reacție a șefului PNL Neamț după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    23 Feb 2021   •   20:15

„Am luat la cunoștință CU SURPRINDERE, din comunicatul de presă, că procurorii DNA - Serviciul teritorial Bacău - au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Nu am săvârșit nicio infracțiune. Sunt NEVINOVAT. Nu comentez mai multe, dar vreau să reamintesc că ”această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. Mai înțeleg că abia de acum primesc șansa reală de a mă apăra”, a scris el pe Facebook.

​​Deputatul PNL și președinte al organizației Neamț, Mugurel Corneliu Cozmanciuc a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență. Acesta ar fi cerut, în 2019, 500.000 de lei de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă ministrul Mediului la acea dată, Costel Alexe, pentru numirea directorului general al Administrației Naționale „Apele Române”.

Potrivit DNA, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Cozmanciuc ar fi pretins de la omul de afaceri Marcoci Vlad, trimis și el în judecată, suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată acestuia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

"Facem precizarea că această etapa a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au  precizat procurorii DNA.

Cozmanciuc este deputat și deține funcția de președinte al PNL Neamț. În perioada menționată, ministru al Mediului era Costel Alexe.

Potrivit Libertatea, Cozmanciuc este un apropiat al lui Costel Alexe, și el urmărit penal într-un dosar, soția sa fiind directoare de cabinet a unui secretar de stat de la Mediu, în mandatul fostului ministru.

×
Subiecte în articol: Mugurel Cozmanciuc
Parteneri
Incendiu la locomotiva cu abur a Trenului Regal! A luat foc în Gara Brașov
x close