Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a CCR privind sesizarea premierului legată de moțiunea de cenzură

Prima reacție a CCR privind sesizarea premierului legată de moțiunea de cenzură

Curtea Constituțională a României a făcut public primul răspuns la sesizarea trimisă de Guvernul României, prin premierul Florin Cîțu, în privința moțiunii de cenzură semnată de USR-PLUS și de AUR.

Prima reacție a CCR privind sesizarea premierului legată de moțiunea de cenzură
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    08 Sep 2021   •   22:27

Curtea Constituțională a României a dat termenul de 15 septembrie pentru ca Guvernul și Parlamentul să își exprime punctele de vedere referitoare la conflictul despre moțiunea de cenzură.

”Referitor la cererea de soluționarea a conflictului dintre Guvern și Parlament s-a stabilit că până la 15 septembrie părțile să își exprime punctul de vedere. Termenul pentru ședința de judecată se stabilește ulterior. Art. 34 -36 din Legea 47/1992”, a transmis CCR.

Reprezentanții Executivului au sesizat mai multe probleme de neconstituţionalitate privind iniţierea, depunerea şi comunicarea acesteia. Florin Cîțu cere constatarea existenţei unui conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament și susține că semnăturile inițiatorilor moțiunii nu au fost strânse cu respectarea legii, iar comunicarea moțiunii de la Parlament către guvern a fost făcută prea târziu.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu motiune CCR
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close