Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție TAROM: ”Vom face eforturi pentru a-i ajuta pe români să vină acasă”

Prima reacție TAROM: ”Vom face eforturi pentru a-i ajuta pe români să vină acasă”

Reprezentanții TAROM au făcut o primă precizare oficială cu privire la situația actuală a pasagerilor aflați în străinătate care nu mai au cu ce veni în țară din cauza anulării curselor Blue Air.

Prima reacție TAROM: ”Vom face eforturi pentru a-i ajuta pe români să vină acasă”
Sursa foto: MMA
de Andreea Cigolea    |    07 Sep 2022   •   10:16

”În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deși se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat și un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor români afectați, care se află momentan blocați pe diverse aeroporturi din străinătate.

Vom analiza cu atenție, și ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare și a identifica soluții de introducere a unor curse speciale în acest context dificil” este reacția TAROM. 

"Ministerul Mediului a aplicat legea. Românii vor fi aduşi acasă cu TAROM"

”Decizia luată de ministerul Mediului nu o pot comenta. Am vorbit cu domnul ministru Tánczos Barna şi mi-a spus că a aplicat legea. Au fost nenumărate discuții între Fondul de Mediu şi această companie şi nu s-a mai putut face altceva.

Pe noi la nivel guvernamental şi la ministerul Transportului ne-a preocupat în primul rând să găsim soluţii pentru pasageri.

Va fi o hotărâre CNSU în această seară, iar mâine în ședință de guvern vom adopta o hotărâre în care vom aloca 5 milioane de lei de la ministerul Transporturilor către TAROM ca oamenii aflați în acestă situație să fie transportați acasă", a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Tarom
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close