x close

Prima țară din UE pe care Donald Trump a convins-o să aloce mai mulți bani pentru Apărare

de A.M.P    |    17 Noi 2016   •   10:00
Prima țară din UE pe care Donald Trump a convins-o să aloce mai mulți bani pentru Apărare 482 Foto: pixabay.com

Danemarca este gata să-şi crească cheltuielile militare şi de securitate naţională, a declarat premierul Lars Lokke Rasmussen, miercuri, după ce a discutat telefonic cu preşedintele ales al SUA, Donald Trump, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Trump i-a criticat pe aliaţii din NATO, în timpul campaniei pentru Casa Albă, pentru că nu contribuie financiar suficient pentru propria lor apărare şi a sugerat că SUA plătesc o sumă disproporţionată.

Danemarca cheltuie circa 1,2 procente din PIB pentru apărare. NATO a stabilit pentru membrii săi un obiectiv de cheltuieli de 2% din PIB pentru apărare.

"Guvernul pregăteşte terenul pentru creşterea cheltuielilor militare şi de securitate naţională". a spus Rasmussen, într-o declaraţie după convorbirea telefonică.

Rasmussen a calificat conversaţia avută cu Trump ca "prietenoasă şi constructivă" şi a subliniat că Danemarca reprezintă un aliat apropiat al SUA.

El a notat în context contribuţia ţării sale la lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria şi Irak.

"Avem nevoie de SUA puternice în fruntea lumii libere. Sunt convins că Statele Unite îşi vor asuma şi pe viitor acest rol", a spus Rasmussen.

Citeşte mai multe despre:

donald trump Danemarca Alegeri SUA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati