Antena 3 CNN Actualitate Prima unitate de mari arși, dechisă în Capitală la Spitalul Bagdasar-Arseni

Prima unitate de mari arși, dechisă în Capitală la Spitalul Bagdasar-Arseni

Prima unitate de mari arşi din România a fost inagurată astăzi la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Este vorba despre o colaborare dintre unitatea sanitară şi Primăria Sectorului 4, care a venit cu fondurile necesare.

Prima unitate de mari arși, dechisă în Capitală la Spitalul Bagdasar-Arseni
de Diana Dragotescu    |    27 Aug 2020   •   13:20

Violeta Boerescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Sectorului 4, a vorbit la Antena 3 despre prima unitate de mari arși din Capitală. 

Secția va fi dată în folosință în mai puțin de trei săptămâni.

Secția reprezintă o investiție de peste 7 milioane de lei: „Astăzi aici la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, primăria Sectorului 4 a bifat realizarea unui obiectiv extrem de important. Vorbim despre dovada clară a faptului că se poate, că autoritățile locale să conlucreze cu autoritățile generale, împreună cu Ministerul Sănătății pentru a face lucruri bune pentru oameni. Secția pentru tratarea marilor arși înseamnă o investiție de 7 milioane și jumătate de lei într-o unit funcțională pentru tratarea marilor arsuri, care în momentu de față respectă cele mai înalte și stricte standarde internaționale de calitate a actului medical”, a declarat purtătotul de cuvânt al Sectorului 4. 

Unitatea este pregătită pentru cazurile grave: „O unitate funcțională care este compusă de 2 săli de operație, politraumă și chirurgie plastică, o sală de pansamente, o sală de tratamente pentru marii arși care necesită un protocol medical special și 3 rezerve cu câte un pat fiecare, în care pacienții vor putea fi spitalizați. Secția de tratare a marilor arsuri a fost ca o gură de oxigen”, a precizat Violeta Boerescu.

Prima unitate de mari arși, dechisă în Capitală

×
Subiecte în articol: unitate de mari arși
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close