Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Brașov, pus de DNA sub control judiciar pe cauțiune, pentru șantaj

Primarul din Brașov, pus de DNA sub control judiciar pe cauțiune, pentru șantaj

Primarul din Brasov, Gheorghe Scripcaru, a fost pus sub control judiciar pe cauțiune intr-un dosar de șantaj, împreună cu Directorul Regiei Autonome de Transporturi Braşov, George Cornea.

Primarul din Brașov, pus de DNA sub control judiciar pe cauțiune, pentru șantaj
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Oct 2020   •   16:32

Primarul în funcție din Brasov, Gheorghe Scripcaru, a fost pus sub control judiciar pe cauțiune pentru o perioada de 60 de zile, într-un dosar de șantaj, a anunțat DNA printr-un comunicat de presă transmis vineri. Complice i-ar fi fost Directorul Regiei Autonome de Transporturi Braşov, George Cornea.

Primarul din Brașov a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, de procurorii DNA, sub acuzația de santaj

Scripcaru este al doilea primar cunoscut luat în vizorul autorităților în ultima săptămână, după ce fostului primar al Constanței Decebal Fagadau i s-a deschis dosar penal de către procurorii DNA Constanța pentru fapte săvârșite in 2013.

"În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei de transport Brașov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi.

Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu Regia de transport Brașov (RATBV S.A) pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală.

În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte mai multe obligații, între care:
- să nu depășească limita teritorială a municipiului Brașov, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
- să nu exercite funcția exercitarea căreia au săvârșit presupusa faptă, adică cea de primar al municipiului Brașov, respectiv pe cea de director general al RATBV S.A.

De asemenea, inculpații au depus cauțiunea stabilită de procuror, de 75.000 lei - Scripcaru George, respectiv 30.000 lei - Cornea George Mihai, sume care au fost consemnate pe numele inculpaților la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție", arată comunicatul DNA.

Gheorghe Scripcaru a fost ales primar al orașului Brașov prima dată anul 2004 și a ocupat funcția timp de 4 mandate. La alegerile locale din Septembrie, aceasta a pierdut mandatul în favoarea candidatului USR-PLUS , Allen Coliban. 

"Cred că nu este o problema să activez din poziția de consilier. Mă gândesc că am să mă odihnesc, am atâtea lucruri de făcut la care nu m-am gândit și mă gândesc acum, o să-mi văd de viață, cu lucrurile plăcute și mai puțin plăcute, cu unele cărora, poate, nu le-am acordat suficientă atenție la momentul potrivit. O să-mi iau o perioada de odihnă", declara Gheorghe Scripcaru după alegeri.

×
Subiecte în articol: primar Brașov control judiciar
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close