Antena 3 CNN Actualitate Edilul bănuit că a dat foc primăriei, în șoc hipotermic la spital, după ce a căzut în râu. Nimeni nu știe ce i s-a întâmplat în ultimele două zile

Edilul bănuit că a dat foc primăriei, în șoc hipotermic la spital, după ce a căzut în râu. Nimeni nu știe ce i s-a întâmplat în ultimele două zile

Edilul din Beleți Negrești, dispărut de două zile şi bănuit că ar fi dat foc primăriei pe care o conduce, a fost găsit. El a ajuns la spitalul din Piteşti, rănit şi cu hipotermie, după ce le-a cerut ajutorul paznicilor unui centru comercial cărora le-a spus că a căzut în râu. Imediat ce își va reveni va fi dus la audieri.

Edilul bănuit că a dat foc primăriei, în șoc hipotermic la spital, după ce a căzut în râu. Nimeni nu știe ce i s-a întâmplat în ultimele două zile
Sursa foto: antena3
de Georgiana Adam    |    15 Dec 2021   •   09:45

După o fugă de 48 de ore în care a fost dat dispărut de către familie, a provocat un accident rutier și a fugit dintr-un spital, primarul din Beleți Negrești s-a oprit și a cerut ajutor. Marți seara el s-a dus ud din cap până în picioare și le-a cerut ajutorul paznicilor unui mall din Pitești. Le-a spus că a căzut în râu. Era șocat și înghețat așa ca oamenii au chemat ambulanța. 

Bărbatul ud din cap până în picioare, înghețat dar şi în același timp speriat de situație nu le-a dat prea multe detalii medicilor despre ceea ce i s-a întâmplat.

”Pacientul a fost adus într-o hipotermie moderată, din cate am înțeles a fost scos din apă fiind și sumar îmbrăcat, el prezentând și niște leziuni traumatice ca urmare a unui accident pe care l-a avut cu câteva zile în urmă. Pare ușor confuz, dar pe de altă parte nu părea nici dispus să ofere informații, altele decât cele legate de suferința lui”, a declarat medicul Marius Pascu, UPU Pitești.

După ce a fost stabilizat, medicii au decis ca edilul să rămână internat pentru îngrijiri. Polițiștii încearcă acum să afle dacă edilul este vinovat de incendiul din primărie.

”La acest moment se desfășoară cercetări într-un dosar penal aflat în instrumentarea Poliției orașului Topoloveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Topoloveni”, spune Florin Popa, Poliția Argeș. 

Familia bărbatului nu a dorit să vorbească despre cele petrecute în ultimele zile iar angajații spun că nu știu cine a pornit incendiul.

”A fost geamul spart, au intrat aici. Le-am găsit și noi aici grămadă, pline cu motorină. Registre și tot ce mai este aici... Nu a apărut, nu știm nimic de el”, a declarat o angajată. 

După incendiu, edilul din Beleți Negrești a intrat cu mașina primăriei într-un parapet pe Defileul Jiului. Acesta a fost dus la Spitalul Târgu Jiu cu clavicula ruptă, însă a fugit din unitatea medicală fără să dea explicații.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu primarul în cele două zile

Primarul a trecut prin multe în cele două zile de la incendiu. A plecat din comuna luni dimineața. Familia i-a anunțat dispariția. Marți noaptea a făcut accident în Gorj, în urma căruia a ajuns la spitalul din Târgu Jiu. Dar și de acolo a fugit.  

Marți seara era deja in Pitești. După ce a căzut in râu, a ajuns la Spitalul de Urgență. Veniți după el, membrii familiei nu au vrut sa vorbească despre ce i s-a întâmplat.

Surse judiciare au confirmat ca primarul este bănuit de distrugere. El va fi audiat și polițiștii așteaptă să spună dacă într-adevăr și-a incendiat primăria. Dar și care a fost motivul.

Focul a mistuit totul

La primăria din comuna Beleți Negrești angajații încearcă să mai recupereze câte ceva din ce nu a distrus focul. Încă se simte peste tot un puternic miros de motorină. 300 de litri de combustibil au fost împrăștiați în încăperi, pe birouri, și pe acte.

Despre primar, oamenii nu știu nimic. Nu l-au mai văzut de vineri. Chiar și biroul lui a fost ținta piromanului.

Familia primarului locuiește în localitate. Le-a spus anchetatorilor că nici ei nu mai știu nimic de el. Nici vecinii nu vor să vorbească despre primarul fugar.

Cadrele medicale de la Spitalul Târgu Jiu au remarcat faptul că pacientul nu avea telefon. Le-a spus că nu are pe nimeni din familie pe care să poată anunța de accident.

Incendiul a fost provocat

Alarma de incendiu s-a dat după 3:00. Un localnic ce stă chiar vizavi de primărie a văzut flăcările. Omul a sunat la 112. Angajat la o societate de electricitate, și-a chemat repede și colegii să oprească alimentarea. Când au ajuns la intervenție, pompierii au anunțat că e posibil ca focul să fi fost pus intenționat. Cele două clădiri în care ardea s-au aprins în același timp.

Unul dintre imobile era sediul central al Primăriei, iar cel de-al doilea adăpostea Arhiva și Contabilitatea. Autoritățile locale spun că pagubele sunt inestimabile pentru că în cea din urmă clădire erau toate documentele.

Primarul localității a fost și el anunțat de incendiu, dar nu a venit la fața locului.

Mai multe echipe de criminaliști ajutate de pompieri vor stabili ce s-a întâmplat la Beleți Negrești.

Primăria nu avea paznic noaptea.

×
Subiecte în articol: primar Beleți Negrești
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close