Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Ciorani şi alţi 15 suspecţi, arestaţi pentru falsificarea rezultatelor alegerilor locale de anul trecut

Primarul din Ciorani şi alţi 15 suspecţi, arestaţi pentru falsificarea rezultatelor alegerilor locale de anul trecut

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu şi alte 15 persoane au fost arestaţi preventiv, luni, înr-un dosar de fraudă electorală în cadrul alegerilor locale din 2020.

Primarul din Ciorani şi alţi 15 suspecţi, arestaţi pentru falsificarea rezultatelor alegerilor locale de anul trecut
Sursa foto: Ziarul Incomod
de Adelina Miron    |    14 Iun 2021   •   20:08

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis contestaţia procurorilor la decizia Judecătoriei Ploieşti de a respinge propunerea de arestare preventivă formulată pe numele a 17 persoane suspectate de fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 din comuna prahoveană Ciorani.

Al şaptesprezecelea inculpat a fost plasat în arest la domiciliu, transmite Ziarul Incomod.

Suspiciunile de fraudă au apărut după ce o persoană a pătruns în arhiva Judecătoriei Mizil pe 8 februarie 2021 și a furat buletinele de vot, potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil la începutul lunii martie, potrivit sursei citate anterior. 

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice.”, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești.

 

×
Subiecte în articol: arestat primar ciorani
Parteneri
x close