Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Ciorani va fi suspendat din funcție pentru fraudarea alegerilor locale de anul trecut

Primarul din Ciorani va fi suspendat din funcție pentru fraudarea alegerilor locale de anul trecut

Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, va fi suspendat din funcție prin ordin al prefectului de Prahova imediat ce instanța va comunica instituției decizia prin care acesta și alți 16 angajați ai primăriei au fost arestați pentru fraudarea alegerilor locale de anul trecut.

Primarul din Ciorani va fi suspendat din funcție pentru fraudarea alegerilor locale de anul trecut
Sursa foto: Ziarul Incomod
de Adelina Miron    |    15 Iun 2021   •   23:21

Marin Voicu va fi înlocuit în funcția de primar de către actualul viceprimar.

Cât timp edilul și complicii săi nu vor avea voie să lucreze la primărie, activitatea instituției va fi preluată de ceilalți funcționari care nu au fost implicați în ancheta penală, a transmis Prefectura Prahova, potrivit Observatorul Prahovean.

Primarul Marin Voicu este acuzat de instigare la infracțiunea de falsificare a documentelor si evidențelor electorale în formă continuată. 

Celelalte 16 persoane cercetate în dosar sunt acuzate de falsificare a documentelor și evidențelor electorale în formă continuată.

Marin Voicu şi alte 15 persoane au fost arestaţi preventiv ieri, 14 iunie. Magistraţii Tribunalului Prahova au admis contestaţia procurorilor la decizia Judecătoriei Ploieşti de a respinge propunerea de arestare preventivă formulată pe numele a 17 persoane suspectate de fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 din comuna prahoveană Ciorani.

Suspiciunile de fraudă au apărut după ce o persoană a pătruns în arhiva Judecătoriei Mizil pe 8 februarie 2021 și a furat buletinele de vot, potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil la începutul lunii martie, potrivit sursei citate anterior. 

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice.”, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești.

 

 

 

×
Subiecte în articol: primar ciorani
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close