Antena 3 CNN Actualitate Explicațiile primarului din județul Maramureș care îndeamnă oamenii să se trateze cu gargară și miere: ”Nu sunt medici. Când n-ai cal, e bun și măgarul”

Explicațiile primarului din județul Maramureș care îndeamnă oamenii să se trateze cu gargară și miere: ”Nu sunt medici. Când n-ai cal, e bun și măgarul”

Primarul comunei Săcălășeni din județul Maramureș, Emilian-Gheorghe Pop, își îndeamnă concetățenii să se trateze cu miere și gargară cu apă sărată pentru a nu ajunge la spital, într-o postare pe Facebook. Edilul a explicat pentru Antena 3 de ce a transmis acest mesaj.

Explicațiile primarului din județul Maramureș care îndeamnă oamenii să se trateze cu gargară și miere: ”Nu sunt medici. Când n-ai cal, e bun și măgarul”
Sursa foto: Facebook/Emilian-Gheorghe POP
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2021   •   14:15

Pe pagina de Facebook a Comunei Săcălășeni, pe lângă informații despre colectarea deșeurilor sau organizarea unor meciuri de fotbal se află și sfaturi medicale, pe care oamenii sunt îndemnați să le pună în practică ”în sezonul răcelilor”.

Epidemia de COVID-19 nu pare să îngrijoreze autoritățile locale care, în același mesaj, spun că ”satele noastre și acest neam au trecut încercări mai grele decât ale acestor vremuri”:

„CREDINȚA în DUMNEZEU, IUBIREA și UNITATEA, ne-au făcut ceea ce suntem. „NU VĂ TEMEȚI” ne spune și azi CREATORUL, în ciuda sirenelor care sună înfiorător, a știrilor alarmante din toate părțile.

În iubirea, unitatea și credința noastră este biruința!

Suntem în plin sezon al răcelilor, iar spitalele sunt neîncăpătoare. Este spre binele nostru să ne amintim că:

- durerea de gât dispare după o gargară cu apă sărată sau tinctură de propolis;
- inhalația cu apă sărată curăță plămânii și ajută la respirație; 
- laptele acru de casă reprezintă doza cea mai bună de nutrienți și vitamine;
- mierea de albine și celelalte produse apicole sunt cel mai bun antibiotic; 
- merele, fructele în general, legumele, ceaiul de măceșe, lămâia, ceapa, usturoiul, hreanul, ghimbirul, au un aport important în menținerea stării de sănătate pentru fiecare dintre noi!”

Într-o intervenție la Antena 3, primarul din Săcălășeni și-a explicat gestul:

„Eu nu sunt omul care tratează de Covid. Eu sunt cel care a crescut la țară. Bunica, atunci când în Baia Mare erau farmacii câte acuma sunt pe o stradă și ajungeam destul de greu până în Baia Mare, găsea modalitate să ne facă bine. (...)

Atunci când n-ai cal, e bun și măgarul. Nu trimitem oamenii la doctor pentru că nu sunt. Se numără pe degete comunele dintr-un județ care au un asistent comunitar.

Ieșiți puțin la țară și vedeți câte comune au medici.”

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close