Antena 3 CNN Actualitate Primar nemţean, arestat preventiv pentru luare de mită

Primar nemţean, arestat preventiv pentru luare de mită

Primar nemţean, arestat preventiv pentru luare de mită
Sursa foto: politie
10 Apr 2010   •   11:35

Un primar democrat-liberal din judeţul Neamţ a ajuns după gratii. Este vorba despre Vasile Gherghel, primarul comunei Făurei. EL a fost arestat preventiv, vineri seară, fiind acuzat de luare de mită. Gherghel a fost prins în flagrant cînd a cerut şi primit 1.800 de lei de la o persoană căreia i-a promis favorizarea unui contract de salubrizare a comunei.

Vasile Gherghel este primarul democrat liberal al comunei Făurei şi se află la al doilea mandat. Omul a fost prins în urma unui flagrant, în timp ce primea 1800 de lei de la o persoana căreia îi promisese facilitarea unui contract privind salubrizarea comunei Făurei. Procurorii DNA au propus imediat arestarea sa. Primarul Gherghel a fost dus la Tribunalul Judeţean Neamţ, unde a stat mai bine de trei ore şi jumătate.

La finalul şedinţei care nu fost publică, judecătorii au dispus arestarea preventivă a primarului Vasile Gherghel pentru 30 de zile, sub acuzaţia de luare de mită.

Primarul Gherghel nu este la primul contact cu DNA, deşi este prima dată când el este cel acuzat. În urmă cu doi ani, edilul a adresat mai multe memorii în care sesiza distrugerea şi furtul unei instalaţii de apă din comună şi acuza DNA că nu a făcut lumină în acest caz , în care au fost cercetaţi foştii primari şi viceprimari.

Antena 3




×
Subiecte în articol: primar Neamţ mita
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close