Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Piatra Neamţ, despre incendiul din ATI COVID: "E un Colectiv. E o tragedie"

Primarul din Piatra Neamţ, despre incendiul din ATI COVID: "E un Colectiv. E o tragedie"

Primarul municipiului Piatra Neamţ a fost, sâmbătă seara, la Spitalul Judeţean, unde 10 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă au murit. El consideră că acest incident este asemănător tragediei din clubul Colectiv din 2015.

Primarul din Piatra Neamţ, despre incendiul din ATI COVID: "E un Colectiv. E o tragedie"
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2020   •   10:15

Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț a fost stins, iar primele evaluări arată că, probabil, incendiul a fost provocat de un scurt circuit la echipamentele medicale.

Potrivit ultimilor date transmise de unitatea medicală, şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

"Pacienţii aflaţi în stare gravă sunt în curs de stabilizare pentru a fi trimişi la Iaşi. Despre cauze nu putem vorbi decât ca presupuneri. Cei de la ISU fac verificări şi vor comunica public. Au fost chemaţi medici de acasă. E un Colectiv. E o tragedie", a spus primarul din Piatra Neamţ într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Rudele pacientilor internaţi în cele două saloane au veni la spital pentru a afla situaţia

"Chiar am văzut un domn care îşi recunoştea mama. Sunt două saloane de Terapie Intensivă. Într-un salon au fost flăcări, în celălalt a migrat fumul", a mai declarat primarul.

 Dimensiunea tragediei este imposibil de pus în cuvinte

“Dincolo de bilanț, dimensiunea tragediei este imposibil de pus în cuvinte. Nu este momentul pentru speculații sau politică”, a mai spus edilul din Piatra Neamţ într-o postare de pe Facebook.

Conducerea SJU Piatra Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică.

"Autoritățile își fac treaba, suntem aici și căutăm soluții.Condoleanțe familiilor îndurerate și rugăciune pentru cei care încă se luptă pentru viață”, a mai spus edilul din Piatra Neamţ în postarea de pe Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: ATI Piatra Neamţ incendiu ATI
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close