Antena 3 CNN Actualitate Primarul Radu Mihaiu, scandal cu sindicaliştii de la metrou. Imagini cu demolarările magazinelor din subteran

Primarul Radu Mihaiu, scandal cu sindicaliştii de la metrou. Imagini cu demolarările magazinelor din subteran

Directorul Metrorex a luat problema magazinelor din subteran în propriile mâini. Echipat cu o rangă, șeful de la metrou a spart ușa unui magazin din subteran. S-a întâmplat în stația Ștefan cel Mare, unde proprietarii buticurilor s-au revoltat la adresa primarului din cauza deciziei de evacuare și demolare a acestor spații. Jandarmii au intervenit.

Primarul Radu Mihaiu, scandal cu sindicaliştii de la metrou. Imagini cu demolarările magazinelor din subteran
Sursa foto: Radu Mihaiu/Facebook
de Andrei Grigore    |    Iulia Gorgorin    |    07 Apr 2021   •   17:38

Sunt imagini cu directorul Metrorex care a pus mâna pe rangă şi a spart o uşă a unui magazin din subteran.

Primele chioșcuri demolate au fost cele din staţia Ștefan cel Mare

Aceleași huiduieli și aplauze au însoțit demolarea tuturor magazinelor din stația de metrou Ștefan cel Mare.

A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i calma pe proprietarii revoltați, care s-au luat la ceartă cu primarul Sectorului 2.

''Nu există nicio autorizație de construire dată nici de sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare aceste construcții amplasate ilegal înteleg, și exista un raport al Metrorex, că îngreunează inclusiv ieșirea în caz de incendiu'', a spus Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Iar demolările nu se opresc aici. Vizate sunt și magazinele din stațiile Pipera și Piața Iancului, anunță edilul Sectorului 2.

''Azi am început demolarea chioșcurilor ilegale în stația de metrou Ștefan cel Mare. Aplicăm Legea, sfidată și băgată sub preș de prea mult timp de către “intangibilii” vechiului sistem.

Administrația Domeniului Public și Poliția Locală din Sectorul 2 coordonează acțiunea de la metrou. Chioșcuri construite fără autorizație, ce pun în pericol siguranța călătorilor și care funcționează pe baza unui contract expirat de 2 ani. Pentru orice om de bună credință astfel de lucruri sunt inadmisibile, dar posibile de ani de zile pentru „șmecherii” vechiului sistem. Șmecheri ce tratează metroul Bucureștean drept proprietatea lor privată. Șmecheri ce se cred „stat in stat” și de neatins.

Radu Mihaiu: ''Călătorii sunt puși în pericol''

Toți suferim din cauza lor - călătorii care sunt puși în pericol, instituțiile țării care sunt vidate astfel de autoritate și sens, DAR cel mai mult suferă niște oameni care nu aveau de unde să știe că cei care i-au adus acolo au făcut-o fără niciun drept.

Am discutat cu acești comercianți. Nu meritau să fie puși în această situație. Deși nu le-a convenit că li s-a întrerupt activitatea, majoritatea au înțeles. Îi ajutăm să își strângă marfa. Îi ajutăm să își transporte bunurile oriunde au nevoie. Căutăm alternative pentru ei.

Cei care nu au înțeles deloc și sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale. Și care acum se chinuie din răsputeri să blocheze acțiunea. Aceiași oameni care acum puțin timp au blocat metroul pentru aceste afaceri fără drept. Nu ne vom opri, aplicăm regulile care sunt valabile pentru toată lumea.Vremea „șmecherilor” intangibili apune. Azi, în Sectorul 2 Legea e lege'', a explicat primarul Sectorului 2 într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Azi am început demolarea chioșcurilor ilegale în stația de metrou Ștefan cel Mare. Aplicăm Legea, sfidată și băgată sub...

Posted by Radu Mihaiu on Wednesday, 7 April 2021

Sindicaliştii de la metrou fac plângere după ce directorul a dărâmat chioşcurile cu ranga.

Ei spun că Poliţia e singura care are dreptul să facă aşa ceva. În acelaşi timp, ministrul Transporturilor le cere primarillor de sector să se implice pentru a curăţa subteranul de chioşcuri.

×
Subiecte în articol: Radu Mihaiu metrou magazine demolări
Parteneri
Scutiri la impozitul pe locuinţe în 2024. Condiţiile în care se acordă
x close