Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Urziceni, unde o femeie a născut în fața spitalului: "Stau să mă gândesc pentru ce băgăm atâția bani. O să mă internez și eu acolo să văd ce se întâmplă"

Primarul din Urziceni, unde o femeie a născut în fața spitalului: "Stau să mă gândesc pentru ce băgăm atâția bani. O să mă internez și eu acolo să văd ce se întâmplă"

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a vorbit la Antena 3 CNN, în legătură cu cazul femeii care a născut pe jos, în fața spitalului.

Primarul din Urziceni, unde o femeie a născut în fața spitalului: "Stau să mă gândesc pentru ce băgăm atâția bani. O să mă internez și eu acolo să văd ce se întâmplă"
Sursa foto: Facebook I Primăria Municipiului Urziceni
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   21:58

Inițial, într-o discuție cu reporterul Antena 3 CNN, primarul Constantin Sava a spus că este vorba de o femeie "cu handicap”, de etnie romă care "nu știe de capul ei”.

În discuția din cadrul emisiunii Ediție Specială, acesta și-a schimbat părerea și a susținut că nu contează cine vine într-un spital, acesta trebuie să primească ajutor.

"Eu am spus că nu contează cine vine într-un spital, că este român, neamț, armean, tătar.

Prin ordin de ministru, un spital de gradul patru, așa cum este Urziceniul, nu prevede linie de gardă obstetrică-ginecologie. Asta nu scutește spitalul să nu-și facă datoria umană.

Citește și: Nereguli găsite la Spitalul din Urziceni, după ce o femeie a născut pe asfalt, în fața unității medicale. Prima mărturie a medicilor

Un spital de grad patru are obligatorie o linie de gardă de chirurgie și interne.

Urziceniul are și pediatrie, ceea ce în județul Ialomița, nu există.

Nu avem medic urgentist, căutăm de ani și ani. Am scot la concurs ani la rând și nu se prezintă nimeni. Avem doi medici urgentiști, rezidenți, pe post, sunt în anul trei.

Medicul urgentist își face datoria așa cum știe în toate domeniile din spital, atât cât poate.

Avem doi medici urgentiști care își desfășuară activitatea la Brașov și la Floreasca, pentru că Urziceni, o comună mai mare, nu este atractivă pentru domnii doctori , deși Spitalul Municipal, prin banii pe care îi dă Consiliul Municipal, plătește benzina și transportul.

Problema noastră este că nu avem medici.

O cameră de luat vederi a primăriei este pusă pe spital.

Pacienta a intrat în spital, a primit indicațiile că s-a sunat la 112 să vină o salvare să o ducă la Spitalul de Urgență din Slobozia, pentru că Urziceniul nu are gardă de obstretică-ginecologie.

Și doamna a spus că pleacă cu mașina privată.

Pe camera de vedere se observă cum doamna a ieșit și s-a plimbat vreo 10 minute prin fața spitalului, după care a apucat-o travaliul. Și atunci a sosit și ambulanța.

Problema mea ca cel care coordonez activitatea în spital, iar cel mai important pentru mine este să aduc bani foarte mulți și acolo avem două proiecte mari în implementare cu milioane de euro.

Și acum stau să mă gândesc, pentru ce băgăm atâția bani acolo, dacă se întâmplă ce se întâmplă.

O lună de zile o să mă internez și o să stau să văd ce se întâmplă acolo", a spus Constantin Sava, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close