Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Voluntari critică deciziile de carantinare din Ilfov. Pandele: "Suntem prizonieri în propriile noastre case"

Primarul din Voluntari critică deciziile de carantinare din Ilfov. Pandele: "Suntem prizonieri în propriile noastre case"

Primarul Florentin Pandele critică măsurile aplicate de autorități în județul Ilfov, unde au fost carantinare mai multe localități, printre care și Voluntari, dar nu au aplicat aceleași restricții și în București, unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a sărit de 6 la mia de locuitori.

Primarul din Voluntari critică deciziile de carantinare din Ilfov. Pandele: "Suntem prizonieri în propriile noastre case"
Sursa foto: Facebook
de Maria Zărnescu    |    24 Mar 2021   •   22:02

Edilul este de părere că juțdeul Ilfov nu poate fi în carantină, iar Bucureștiul nu. Mai mult decât atât, Florentin Pandele a sugerat că autoritățile ar trebui să fie mai înțelegătoare cu cetățenii.

"Ilfovul este cureaua care ține pantalonii. Județul Ilfov, care a fost unul dintre cele mai mari din România, care a intrat la apă și care a ajuns doar cureaua care ține Bucureștiul, nu are cum să fie în carantină și Bucureștiul să nu fie. Bucureștiul este în Ilfov, a fost capitala județului Ilfov. Și nu ai cum să duci localitățile din jurul Bucureștiului în carantină și să ții Bucureștiul necarantinat. Este părerea mea, ca ilfovean, sinceră (...) Suntem prizonieri în propriile noastre case. Cei care au curți sunt avantajați față de cei care locuiesc la bloc, în apartamente. Vă dați seama că nu este o situație foarte comodă pentru nimeni. Nici pentru noi, ca autorități, nici pentru cetățeni", a declarat Florentin Pandele, pentru Libertatea.

Primarul din Voluntari a ținut să sugereze că autoritățile ar putea să fie mai îngăduitoare cu amenzile, având în vedere că sunt mulți oameni care și-au pierdut locurile de muncă, iar în prezent "încearcă să pună o pâine pe masă".

Reamintim că județul Ilfov a ajuns la o rată de infectare de 7 la mia de locuitori.

"Autoritățile cred că ar fi trebuit să fie nu neapărat mai conciliante, pentru că trebuie să impună imperativele stabilite de această comisie națională, dar totuși trebuie să fim mai înțelegători, nu trebuie să mai speriem cetățenii că îi amendăm. Sunt oameni care nu au bani, care și-au pierdut locurile de muncă, nu știu ce să pună pe masă, au rate la bănci… Și mai venim și noi, autoritățile, cu represiuni", a mai adăugat soțul Gabrielei Firea.

"Copiii mei își doresc să meargă la școală"

Primarul Florentin Pandele a povestit că unul dintre cei doi pe copii ai săi, din căsnicia cu Gabriela Firea, a ajuns la medic și s-a confruntat cu depresia. Băiețelul în vârstă de 9 ani plângea și le spunea părinților că își dorește să meargă la școală.

"Băiatul cel mare, David, care împlinește 9 ani în mai, a făcut o depresie și am fost cu el la medic, pentru că plângea și îmi spunea că el vrea să meargă la școală fizic. Nu mai voia să stea în fața tabletei. Iar Zianu, care împlinește 6 ani tot în mai, mi-a spus același lucru", a mai adăugat el, pentru sursa citată mai sus.

 

×
Subiecte în articol: florentin pandele carantină Ilfov
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close