Antena 3 CNN Actualitate Primarii de comune sunt revoltaţi de amânările lui Cîţu şi ameninţă Guvernul cu judecata

Primarii de comune sunt revoltaţi de amânările lui Cîţu şi ameninţă Guvernul cu judecata

Primarii de comune din România ameninţă că vor da în judecată Guvernul, pe motiv că ar încălca brutal Constituţia. Executivul Cîţu este atacat dur pentru deciziile de a îngheţa salariile în sistemul bugetar şi de amâna intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Primarii de comune sunt revoltaţi de amânările lui Cîţu şi ameninţă Guvernul cu judecata
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2021   •   18:10

 Emil Drăghici, preşedintele Asociaţia Comunelor, a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre acest demers.

''Ordonanţa loveşte în tot ce înseamnă Administraţia Publică Locală''

''Noi nu ameninţăm Guvernul, noi doar vrem să respectăm legea, în faţa nesocotelii legii, pentru că principiul consultării nu este unul pe care îl vrea Guvernul sau nu îl vrea Guvernul. Pe noi ne-a surprins foarte mult faptul că ne trezim în ultima zi a anului, cu câteva minute de sfârşitul lui, cu o ordonanţă care practic loveşte în tot ce înseamnă Administraţia Publică Locală, dincolo de acele indemnizaţii pentru limitele de vârstă, pe care dumneavoastră le numeaţi pensii speciale. 

Îi rog pe cei din presă să se alăture acestui demers, pentru că, am observat că nu a fost bine înţeles. Zi de zi, mă tot întreabă colegi, măi, ce mai facem cu pensiile speciale? Vă arăt cupoane de pensie la 1.700-1.800 de lei cu cinci mandate de primar. Îmi spuneau, măi, eu nici la azil nu mă mai pot duce. Ori, ce vrem să facem din țara asta? Niște primari care să stea cu mâna întinsă pentru că, atunci când sunt în activitate, primarii nu pot desfășura nicio altă activitate, pentru că știți bine că el devine incompatibil. 

''Se vine cu această ordonanță, fără să fim consultați''

Noi nu forțăm Guvernul să nea dea bani pentru noi, dar nici nu putem vedea că primarii, viceprimarii stau. Mai mult de atât, ce m-a indignat foarte mult săptămâna trecută. Un îmbuibat al anilor după '90 şi acum bine pus în politică iese şi spune ceva de genul: Au cerut şi primarii pensii speciale, şi consilierii locali şi consilierii judeţeni. O minciună cum nu se poate mai mare. Nu e vorba nici de consilieri locali, nici de cei judeţeni, dar, de ce este supărător? Se vine cu această ordonanță, fără să fim consultați (...) Vă rog să vă alăturați unui demers normal, că nu putem merge la infinit cu unii care iau măsuri pentru că sunt acolo sus, iar alții jos, să fie terfeliți. Ați auzit pe cineva în campania electorală, avem în programul de guvernare o asemenea măsură? Ce este programul de guvernare? Este o declarație politică insituită de Parlament și nu am auzit pe cineva să vină în teritoriu, să spună la primari, fiți atenți, duceți-vă prin sat să alergați să fim votați, că noi, când venim la putere, vă luăm drepturile. Nu se poate așa ceva.

Am avut sprijinul tuturor colegilor din toate partidele politice

Acest cod administrativ a fost făcut cu o largă consultare, am avut sprijinul tuturor colegilor din toate partidele politice, după cum, demersul de acum al nostru, al Asociației este unul legimitat de toți din consiliul director, pentru că aici, în consiliul director avem o platformă din toate partidele politice. Vreau să îi mulțumesc public domnului ministru Cseke, care ne-a anunțat pentru vineri la ora 12, că vom avea o reuniune. De altfel, această reuniune a fost solicitată de săptămâna trecută, pentru că avem multe lucruri de pus la punct, pe o listă întreagă de probleme pe care am prezentat-o Guvernului din februarie anul trecut şi din ea s-a făcut mai nimic'', a spus Emil Drăghici, preşedintele Asociaţia Comunelor.

×
Subiecte în articol: Emil Drăghici guvern judecata primari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close